Plockar blommor, städar, dansar och önskar eder alla en fröjdefull Påskahelg!

150402_red

Det fina med skärtorsdagen är att man har hela påsken framför sig. Lediga solskensdagar. Påskafton. Då kommer våra kids, mina föräldrar och respektive, syskon med respektive, barn och troligtvis tar de med sig ett helt gäng hundar. Hela huset kommer att vara fullt med folk, god mat och dryck. Alla pratar i munnen på varann och hundarna försöker norpa åt sig godbitar från faten. Jag åker och handlar hem massor av mat, bakar påsktårta och städar & röjer. Jag letar fram påskpynt, dekorerar påskariset och köper hem horder av blommor, bara för att det är så fint med blommor.

150403_4red

Det är så roligt att ha huset fullt av gäster. Men ärligt talat, att städa är sjukt tråkigt, både när det sker i futurum och presens. Men när eländet hamnat i preteritum – då känns det gott och jag känner jag mig nöjd. Hemmet är ju så mycket finare när det är ordning och reda.

Just nu har jag hunnit med ungefär halva huset. Jag pausar med en god drink och bloggpaus. Att städa blir för mig lite av ett träningspass eftersom jag brukar liva upp städningen med att skruva upp musiken på hög volym, och sen dansar jag runt, sjunger och städar på samma gång och då blir städningen så mycket roligare.

Och sen så har vi en himla massa annat på gång… bara för att vi vill. Och jag hoppas att vitsipporna har börjat blomma så jag kan fotografera…. att solen ska skina och framför allt, att alla ska vara friska och må bra!

Hur firar ni påsk? Och vad tycker ni om att städa?

Önskar er alla en fin fortsatt dag, kväll, morgon eller natt (beroende på när ni läser). <3

Jag lyssnar på Gary Moore och Friday On My MInd (även om det är torsdag).

 

27 svar på ”Plockar blommor, städar, dansar och önskar eder alla en fröjdefull Påskahelg!

 1. Önskar dig en härlig påsk med de dina och fina blomster! Städning hade varit klart roligare om resultatet höll längre. Ibland är det mysigt när man har TID att göra fint. Andra dagar tänker jag på en kylskåpsmagnetstext ”ett välstädat hem säger att ägaren kunde spenderat sin tid bättre”. Ha det gott!

  • Det var ett bra citat som jag ska överväga att skriva ned och sätta upp någonstans i mitt hem 🙂
   Och jag önskar dig också en fin påskhelg med dina nära och kära!

 2. Jag firar med hela flocken och tycker att städning är ett nödvändigt ont! Men ibland måste man ta ett tag även om man inte är pedant…

  Kram och ha nu en härlig påskhelg!

 3. Städa är bland det mest rofyllda jag vet och tankarna flyger hit och dit i takt med dammtrasor och dammsugarslang. Påsk och alla andra helger är som vilken dag som helst.
  Fin påskhelg tillönskas Dig!

 4. Så vackra bilder!
  Svar: Åh tusen tack för din fina kommentar vännen! Blir så glad. Ja, de var så himlans goda, hihi.
  Ha en helt underbar påsk! ♥

 5. Det ser verkligen ut att bli en solig Påsk. Iallafall idag. Så nu springer jag en snabb bloggrunda och önskar dig en riktigt GLAD PÅSK.
  Kram

 6. Jag ska ta det lugnt i påsk (inga barn), jobbar en del. Hatar också att städa. Alltid. Tack för de underbara färgerna och glad påsk!!

  • Ja, Städningen tar ju aldrig slut på något vis, den bara fortsätter.
   Önskar dig en fin påskhelg!

 7. Med en önskan om en Glad Påsk och God samvaro med de dina! Är huset fullt av ”hundar och ungar” och andra tvåbenta, så blir det klart en del fix! Men om städning tänker jag, att jag ”vårdar hemmet” mer än att jag städar! Hemmet är en plats för avkoppling och njutning.
  Kram, Gunill

 8. Lässkön text o bild!
  Jag gillar städa, musik till och se det rena och känna doften! Hur ofta? När det behövs 🙂 toan och köket får sig en omgång det är ju hygienutrymmen… Fortsatt glad påsk till dig och dina!
  kram

  • Men det är precis därför jag biter i det sura äpplet och städar trots allt, därför att jag också tycker om när det doftar rent och fräscht och varje sak ligger på en omsorgsfullt vald plats.

   Kram Och glad fortsättning på påskhelgen!

 9. Städa till musik gör ju städandet lite roligare ,-)))
  Härligt ni ska ha, med en massa besök, härliga bilder ,-)))
  Här har vi vårblommor, bla vitsippor och gullvivor, över en månad för tidigt är dom!!!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 10. Vad jag tycker om städning? Samma som du. Det gäller att lura sig själv. Jag ser det också som ett träningspass som ska förgyllas med bra musik. Slutresultatet uppskattar jag däremot mycket. Hoppas ni haft det trevligt alla påskdagar. Kram Bosse

 11. Jag hatar att städa, men å andra sidan när jag väl gör det syns det också! Vill inte ha det skitigt, men lite damm här och där kan jag se som prydnad!!!
  Fin påskbild!
  Ha det bra resten av helgen!

 12. Jag tycker om när städningen är över och för att göra städningen roligare så gör jag som du och lyssnar på musik. och så håller jag fokus på hur skönt det är sen när allt är klart och rent och fint. 🙂
  Vi firar inte så stort här. Det är alltid äggjakt med skattkarta för barnen och så äter vi påskmiddag här. Och så brukar det alltid vara påskbuffé hos svärmor någon dag.

  Önskar dig en underbar Annandag Påsk!

  You Rock!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *