Söndagstankar om högtider, traditioner & annat

150412

Nu har de små påskhararna, kycklingarna, äggen, fjädrarna och påskkärringarna flyttat tillbaka till sin låda och förpassats till en liten skrubb under trappan tillsammans med julpyntslådorna. Jag har städat undan påsken, men inte traditionen att fira påsk. Den finns kvar att fira nästa år igen… Jag tycker det är trivsamt med högtider och traditioner, så länge man anpassar dem så att de passar in i livet man lever just här och nu. Det är så vi gör hela tiden, anpassar oss efter rådande förutsättningar och dekorerar dem så att dagarna blir så förmånliga som möjligt.

Det är söndagskväll. Vi pustar ut i soffan efter helgens bravader. Jag fotograferar en liten kruka med en rosa ros och en Photoshoptidning som fick följa med hem från affären idag. Det finns en hel del bra tips i den där tidningen. Tips för alla oss som gillar att leka med Photoshop. Och som alltid när jag bläddrar i en sådan tidning önskar jag att jag hade mer tid att sätta mig in i de olika teknikerna… Fast å andra sidan så fotograferar jag nästintill varje dag och Photoshopar gör jag nästan lika ofta. Jag kan helt enkelt inte låta bli.

150412_5

150412_6

Och jag tackar min skapare för att jag tog tillfället i akt och njöt av den fina vårdagen i torsdags. Idag vaknade vi till ljudet av regn som smattrande mot fönsterrutan i takt med tjutande från en vinande vind ….Himlen har varit grå och det är kallt. Men känslan av ha upplevt vårens första soliga dag i skogen, den känslan lever kvar länge…

Jag känner mig pepp på en ny vecka. Det är mycket som händer just nu. En hel uppsjö av sådant som hör livet till. Och mitt i allt detta lever våren och hela världen förvandlas till en estetisk process av naturens mirakel.

Imorgon är det en ny dag! Lev väl och låt solen skina… även om det skulle råka regna som idag. Dagarna blir så mycket finare och efter varje regn skingras molnen åt tills vi ser att solen skiner…

 

22 svar på ”Söndagstankar om högtider, traditioner & annat

 1. Åh,vad fint skrivet. Jo,ibland måste man faktiskt tänka på hur unikt och slumpmässigt livet är. Inte var det alls självklart att vi skulle få födas,se,uppleva. Men det gjorde vi och fortfarande gör. Ibland måste man bara stanna upp.
  Fin kväll och vecka önskas Dig!

 2. Visst blev vädret en smula sämre men vi är trots allt bara i april. En väldigt varm vår gör gärna sommaren svalare så jag skyndar hellre långsamt och njuter av vårens ankomst.

  Hoppas du får en bra start på veckan!

 3. Härligt med lite intresse för det visuella! Jag har själv startat en underbar blog som du gärna får kolla på om och ge mig tips på saker jag kan förbättra!
  Många vänliga hälsningar från Mikael, din själsfrände!

  • Ja, visst finns det en Photoshoptidning och beskrivningarna av hur man redigerar är ganska ok 🙂

 4. Påsktuppen har flyttat in i skåpet igen ,-)
  Traditioner ska bevaras tycker jag, det är kul med traditioner och barn älskar dom, det gjorde man ju själv som barn ,-)
  Vädret är lite hit och dit, sol idag, håller med om att även när det regnar skiner solen inom en ,-))
  Kul att du trivs och har det bra.
  KRAM Primrose ,-)

  • Ja, visst är det mysigt med traditioner 🙂
   de ger trygghet och tillfälle att träffa nära och kära…

   Kram

 5. Det har verkligen varit hemskt väder x flera! Det är mysigt med traditioner, och kanske extra mysigt att dekorera när man har barn i huset.

 6. Traditioner är vilktiga och ger välbefinnande och trygghet om man inte går till överdrift och anpassar det till egna förutsättningar.
  Jag måste verkligen ta tag i mitt photoshoppande, jag drar på det för jag tycker det verkar så svårt.
  Kram
  Ingela

  • Överdrifter är inget för mig…. fast å andra sidan beror det på ibland kan jag nog överdriva men då handlar det om helt andra grejer 😉
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *