Reservkrafter…. check…estetiska ögonblick…hmm…check… och kanske en smula ironi

150528_3

Det var så himla fint att komma till galleriet idag och ta hand om installationen, Estetiska ögonblick. Installationen behöver pysslas om regelbundet… koppar ska diskas ur, nytt kaffe ska kokas och nya fina blommor ska väljas ut. Poesin flödar och det blir en magisk stämning där Karin Boye, Eva-Stina Byggmästar, Edith Södergran, Tomas Tranströmer, Christina Karlsson, Ingmar Bergman och alla samlas kring Margaret Mitchells, Borta med vinden – och nog är alla borta med vinden och samtidigt högst närvarande.

Galleri KVIS är ett litet ideellt drivet galleri som inte har någon personal anställd och när man ställer ut där får man själv agera gallerist, och visst blir det en hel del arbete men samtidigt himla trivsamt att få ikläda sig en roll som gallerist.

150528

En f.d kollega skrev nyligen i sin fb-status att läsårets sista tre veckor borde förbjudas. Jag förstår precis vad hon menar och jag kan inte annat än att hålla med. Skolans värld är minst sagt hektisk i slutet av ett läsår…och där den ska avvecklas är den extremt hektisk… The Final Countdown ekar i bakgrunden… samtidigt som det ska sökas nytt arbete och bokas tid för arbetsintervju, sättas betyg och arkiveras materiel ….etc, etc etc …..och mitt i denna tornado sätter jag upp en utställning….

Och det är så himla typiskt mig att stå vid mitt ord och slutföra det jag påbörjat! Men för ett år sedan när jag bokade in denna utställningsperiod hade jag inte en tanke på att allt detta skulle hända… att min arbetsplats skulle försvinna och mer eller mindre gå upp i rök under sommarlovet… Nåja, mitt Tema och jag matchar, mer än jag anar. Jag spelar schack, pressar mig själv och jag stannar upp i vardagen och njuter av varje ögonblick.

150528_2

Jag fick liljekonvaljer av mamma som hon plockat på samma ställe som mormor brukade plocka liljekonvaljer till min födelsedag….för Ja, jag har ju hunnit med att fylla år också… och imorgon fyller sonen år.

150528_1

Så här ser det ut i entrérummet på Galleri KVIS. Här kan man gå runt och kolla in mina fotografier… Som sagt det är mycket nu och maken min är i Cambridge ett tag till, å arbetets vägnar. Jag är trött men samtidigt innerligt nöjd med livet. Att komma hem och se de här fina tankarna som gömmer sig i texten på kortet som ni ser på bilden nedan. Jag blir så varm i hjärtat <3 fylld av glädje <3 och stolthet <3. Jag har mycket att göra, jag är trött men samtidigt får jag massor av styrka av all kärlek som finns i min omgivning. Jag känner mig stark…

Trevlig helg och stor kram till alla er bloggläsare som tittar in här <3 Hoppas att ni har överseende med att jag inte är lika flitig som vanligt med att kommentera på era bloggar….

150527

20 svar på ”Reservkrafter…. check…estetiska ögonblick…hmm…check… och kanske en smula ironi

 1. Fast hade man slopat terminens tre sista veckor så hade stressen kommit tre veckor tidigare tyvärr… Men visst är det mycket nu och allt måste hinna bli klart. Det märkliga är dock att man brukar klara det på något vis så det ska säkert gå även denna vår!

  Grattis i efterskott för det har jag nog missat…

  Kram

 2. Så roligt med en utställning även om det så klart är mycket arbete också. Tungt med jobbet, hoppas att du hittar en bra lösning. Kramar Liza

  • Tack! Ja, som jag skrev så har det börjat röra på sig nu och jag ska på intervju nästa vecka.
   Kram

 3. Jaså…Du har fyllt år? GRATTIS till dig. Jag fyller år på söndag . På mors dag.
  Jadu…..dessa tre eller som nu två sista skolveckor är sååå hektiskt. Man är helt slut när man får sommarlov
  Fint galleri vännen.

  En varm stor kram till dig.

  • O, men då är vi båda födda i tvillingarnas tecken!
   Jag ska försöka komma ihåg och gratta dig på söndag, imorgon.

   Varma kramar!

 4. Kära du, det låter arbetsamt! Riktigt roligt med utställningen dock. Det ser verkligt fint ut. Ta hand om dig i allt betygsättande och uppröjande.
  Stort grattis i efterskott också!
  Kram

  • Tackar så mycket! Ja, nog är det fullt upp just nu….
   men förhoppningsvis blir det snart lugnare.

   Kram

 5. Grattis så här i efterskott. Tur att du har din utställning så du får lite annat att tänka på.
  Ha nu en fin och skön helg. Kramen

  • Tack. Ja, det är så roligt med utställningen. Som du skriver den ger mig annat att fokusera på 🙂
   Kram

 6. Grattis i efterskott till både födelsedag och allt annat … grattis <3
  Liljekonvaljer som luktar så gott … fin mamma … grattis till sonen i efterskott också.
  Bra att du känner dig nöjd och trött efter denna lyckade konstutställning/ kram

 7. Grattis! Både till födelsedagen och utställningen och till all lycka du hittar i vardagen. Det är en gåva att vara rädd om, att se och känna kärleken som finns runt omkring. Att få kraft från naturen och att sedan dela med till oss andra i form av dina vackra fotografier och installationer. Tack och kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *