I havets tecken

150808

När jag parkerat bilen och promenerar till min nya arbetsplats går jag förbi den solvarma kajkanten där fiskmåsarna brukar sitta och spana ut över havet. Jag tycker om förnimmelsen av vågornas brus och doften av hav. Jag tycker om att se fiskmåsarna flyga fritt i skyn… Jag tycker helt enkelt om att platsen är förlagd ett stenkast från city och alldeles nära havet ändå.

150808_1

Vilken vecka! Den har varit intensiv med otroligt många nya intryck. Det mesta har varit positivt och veckan har bjudit på allehanda överraskningar bestående av allt från tårta med dans till föreläsningar och givande samtal med engagerade kollegor. Veckan har verkligen blomstrat och med blommor kommer man både långt och en bra bit på vägen framåt…

150807

Många händelser är i omlopp. Vår son flyttar från Lund till Karlskrona och vi har burit möbler och massor av lådor med böcker, teknikprylar och gitarrer.

150808_2

Sonens nya lägenhet visade sig vara hur fin som helst med ett fint läge i skärgården, där finns badplats, beachvolley, minigolf och en fantastiskt vacker natur alldeles intill husknuten. Goda förutsättningar för studier och trivsamma filosofiska fikastunder nära havet…. och jag ser redan fram emot att snart åka dit igen för att kolla in hur han har det och hur lägenheten ser ut när allt stoff kommit iordning och på plats.

150809

Idag är det en ny dag, med nytt schema. Söndag och dagen efter flyttning, trött och lite sliten men pigg ändå… Solen har redan börjat skina och det ser ut att bli en strålande dag! <3

18 svar på ”I havets tecken

 1. Så roligt att det blev en bra start på nya arbetsplatsen för det betyder mycket. Hoppas sonen ska trivas bra i Karlskrona. En trevlig stad tycker jag!

  Kram

 2. Lät som den perfekta lägenheten med det perfekta läget 🙂

  Jag tycker att måsar är sååå vackra! Lite trist när dom kommer i för stora, skränande gäng bara 🙂

  • Ja, visst är de vackra och sjunger fint gör de också…. de sjunger ju om havet och jag har svårt att förstå varför folk ofta retar sig på dessa fåglar 🙂

   Kram

  • Visst blev tjusigt med en rosa flyttbil….hela flytten blir ju liksom lite mer drömsk och spännande då 🙂

   Kram <3

 3. Vatten är rogivande och väldigt vackert när det håller sig där det ska vara. Ja, även en oroshärjad sjö eller havsbrus kan vara vackert… men om vattnet befinner sig där det inte ska vara (vattenläcka, tsunami o.dyl) då är det inte kul att vara i närheten!

  • Var sak ska vara på sin plats och visst gäller det även för vatten. I havet passar det bra, Tycker jag 😉

   Kram

 4. Vad roligt att sonen hittat ett sånt fint boställe. Det är ju jätteviktigt att trivas.
  Fiskmåsar , fiskmåsskrik och hav det är sommar det. Vi får ta till vara den tiden.
  Men var tid har sin charm tycker jag.

  Ha en jättefin vecka fina du.
  Kram

  • Ja, det känns gott även om jag kommer att sakna att ha honom på nära håll 🙂 … Men precis som du skriver så har varje tid sin charm och det gäller ju det mesta 🙂

   Ha det toppenfint! Kram

 5. Roligt att du har fått en bra start på ditt nya arbete och att läget är så bra. Flytt…här har äldsta sonen köpt och flyttat in i ett fint hus med sin sambo. Idag var vi och hälsade på och det är så fint nu hos dem.
  Nu är min semester slut…men jag har snart ledigt igen! 🙂
  Må så gott och hoppas att du får en bra vecka!
  Kram, Gunilla

  • Åh, Ja, visst är det spännande att följa sina barn!
   Hoppas att du nu får en fin start på din arbetsvecka du också!
   Själv känner jag att denna semestern har gått alldeles för fort…. även om det är gott att vara tillbaka igen.

   Ha det fint! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *