Intensiva dagar, lekfullhet…och en vernissage

160816_1

Veckan har varit extremt intensiv med nya utmaningar, förändringar och sedan länge inplanerade händelser som plötsligt står på dagens agenda. Nytt arbete innebär flertalet förändringar med nya rutiner, nya människor och tom nya datorer med program som är helt nya för mig (från PC till MAC). Känslan är god, och jag strävar efter att komma in i allt detta nya snarast möjligt. Därför blev det inga nya blogginlägg under veckan. Jag tänker att det är just detta som är fint i bloggsfären att vi visar respekt och förståelse för att våra bloggmöten kan inträffa med olika långa eller korta pauser, beroende på livets omständigheter. 160820_1

Jag tillhör den plikttrogna sorten där arbetet ligger högt på priolistan. Jag tycker helt enkelt om mitt arbete och strävar därför alltid efter att prestera mera, och då måste det få ta den tid det tar. Konsten är min drivkraft och jag skulle troligtvis inte mäktat med allt detta om det inte vore för att jag faktiskt Lever min dröm i konstens tecken… Jag mår helt enkelt bra av att tänka, andas, skapa och vara i konstens tecken, och det är där jag hämtar energi. Därför passade det synnerligen bra med en utställning denna helg.

160816_2

Den här veckan har nämligen innefattat utställningsförberedelser med inköp av ramar, inramning av målningar, hängning av tavlor och igår var det dags för vernissage. Den här gången ställer jag ut tillsammans med fyra av de kvinnor som deltog i inspirationscirkeln jag höll i under min första semestervecka. Temat var/är: Vardagslyx.

Tanken med ett sådant tema är att stanna upp i vardagen och reflektera över hur man tolkar begreppet vardagslyx och vad det egentligen är som betyder mest för att ens vardag ska skina.

160816_4

Min tolkning av vardagslyx återspeglas i de små strofer av ord och mönster i tusch och akvarell som jag ställer ut. Lekfulla strofer av tankar och funderingar kring sådant som förgyller livet. Gårdagen fylldes dessutom med vardagslyx i form av vernissage med inspirerande personer, konst och massor av blommor. Fina vernissageblommor från käraste maken <3 och besök av min dotter <3

160820_3

När jag kom hem väntade en underbar liten bukett som levererats med blomsterbud. Texten på kortet: Varmt välkommen … ! Hoppas att du haft en fin start och att du kommer att trivas hos oss.

160820_2

Dagarna må vara intensiva och delikata på en och samma gång. Livets krydda i min vardag <3

Nu ska jag förbereda morgondagen, ila iväg till galleriet och därefter njuta söndagsmiddag tillsammans med nära och kära… Vad ska ni göra?

Christina Karlsson

 

 

16 svar på ”Intensiva dagar, lekfullhet…och en vernissage

 1. Så spännande med vernissage.
  Och otroligt vackra blomster.

  Kram och ha en fin dag!

  Ps. Mini fyller 17 år, inte 21 som min virriga hjärna skrev i min blogg. Har rättat där nu. tack som uppmärksammade min fadäs.

 2. Ja, mycket har du omkring dig nu och att byta jobb tar mycket energi och samtidigt ger det så mycket.
  Det var verkligen fint att få följa med på vernissage hos dig och temat ”vardaslyx” tycker jag mycket om. Önskar jag kunde se hela utställningen.
  Dina bidrag talade till mig.
  Vad härligt att bli välkomnad till en ny arbetsplats med blommor och så rart av maken att också ge dig blommor.
  Jag har varit lite i ”konstsammanhang under min jobbresa till Bohuslän där jag på Marstrand besökte Srandverket med utställningar osh sedan blev det Fengersfors i Dalsland. Givande och väldigt roligt.
  Önskar dig en fin vecka och tack för de fina bilderna.
  Kram!

  • Vad kul att du gillar bilderna 🙂 Tack!
   Låter spännande med konst i Bohuslän. Kollar in din blogg så snart jag får lite andrum och då ska jag njuta av att surfa runt och läsa ikapp…

   Ha det fint! Kram

 3. Fint att bli välkomnad med blommor och de orden ,-)
  Hoppas att du kommer att trivas gör jag också ,-)
  Vernissage låter härligt.
  Vardagslyx ja, det lilla som ger en glädje, kanske så litet så man är det ende som upptäcker det ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  • Jag tänker också så att det är det lilla och okomplicerade som oftast är det vi uppskattar mest och så våra nära och kära såklart.

   Kramar

 4. Härliga konstverk, de blir nästan bättre då de är flera på samma gång eller hur! Bra början med blommorna, det verkar ju vara en bra arbetsplats. Man ska inte ta det personligt om någon är frånvarande från bloggvärlden ett tag. Jag förstår att bloggvänskap bygger på ömsesidighet, precis som I.R.L, men det funkar inte om man känner att det blir en ångestfylld plikt.

  • Tack! Ja, bilderna gör sig bra tillsammans i en liten grupp. Skönt att du har förståelse, nytt jobb innebär att man tar med jobb hem så det blir inte mycket tid över för annat. Kram

 5. Åhhh Christina, vad glad jag blir av att läsa ditt inlägg! Det är så många roliga och spännande saker som händer i ditt liv just nu. Härligt och jag glädjer mig med dig. Grattis till ditt nya jobb! Det är alltid mycket i början när allt är nytt och huvudet är fullt med nya människor, möten och information. Jag hoppas att du kommer stortrivas på din nya arbetsplats Christina. 🙂
  Och vad roligt med vernissage. Grattis till det också! 🙂 Underbara konstverk och jag känner att det hade varit roligt att göra en utflykt och besöka er fina utställning. Hur länge kommer den vara? 🙂
  Och vännen, inget dåligt samvete eller stress över bloggandet. Att blogga och besöka bloggar ska vara något som skänker glädje och energi. Lustfyllt och kravlöst. Det är ju det som är det fina med bloggvärlden. Vi bloggar när vi har tid och lust och kikar in hos varandra på samma kravlösa sätt. Vänskap handlar inte om hur ofta man hörs av. Den bara är. Så blogga när du känner att du har tid och lust kära Christina. Vi finns här. Det vet du.♥

  Kram på dig

  • Tack kära Lotta för dina fina ord!
   Känns gott med bloggvänner som visar förståelse <3

   Utställningen pågår bara denna helgen också, och det är öppet på lördag kl 10-16 och söndag kl 11-15. Galleriet finns på Grönegatan 9 i Svedala. Vore jättekul om du hade möjlighet att besöka vår utställning. Hjärtligt välkommen <3

   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *