På vår nyårsmeny stod det Pannacotta som dessert. Pannacotta är inte bara desserternas dessert, utan även en av mina favoriter och jag gillar den här varianten med vanilj och vit choklad. Här kommer receptet och fotografierna från när jag lagade Pannacotta till vår nyårsmeny.
Pannacotta med vit choklad och vaniljstång
Ingredienser: 6 dl vispgrädde, I vaniljstång, 125 gram vit choklad och 3 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstång, tänk på att snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Låt koka lätt i ca 1-2 minuter och lägg ned chokladen som ska smälta helt. Därefter tar du bort grytan från spisen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör dem i pannacottasmeten.
Häll upp i serveringsglas. Låt svalna och ställ in i kylen minst 2 timmar före servering för att pannacottan ska hinna få en fast konsistens. Dekorera strax före servering med något färgstarkt och gott som tex jordgubbar, hallon och blåbär. Om du har fikonbalsam hemma passar det utmärkt att ringla över lite som dekoration. Det blir både vackert och gott.
Det något särskilt med matlagning och estetiskt tilltalande ingredienser. Visst är det så att man äter minst lika mycket med ögat och doftsinnet som smaken <3
Vilken dessert gillar du bäst?
Önskar eder alla en fin fortsättning på dagen!
Christina Karlsson
Underbara bilder och jag kan tänka mig hur gott det var! En av mina favoritdesserter…
Önskar dig en trevlig Trettondedag
Kram
Delikat 🙂
Ha en fin trettondag!
Kram
Tack för tipset, det här receptet ska jag prova någon gång framöver.
Favoritdessert, svårt att säga, tycker att det varierar.
Jag brukar göra en god chokladkaka med chokladtryffel som serveras med vispad grädde och bär men ibland är en god glass det bästa.
Kram och ha en fin Trettondag!
Choklad i olika varianter är oftast gott 🙂
Ha en fin trettondag!
Kram
Inte bara himmelskt god, utan sanslöst vacker också 🙂
Jag gillar allt med choklad i. Tror jag – har nog inte testat alla dom varianter som finns med choklad 😀
Tack! Ja, choklad är ett vinnande koncept!
Kram och fin trettondag!
Bättre kan det inte bli 🙂
Vackra foton!
Nam nam <3
… eller hur 😉 Hur smarrigt som helst.
Kram
Men du vilken dröm!!!!
Min favorit? Svårt att säja för en liten godisråtta som mej, men högt på listan står banoffee pie!
Ha en skön helg!
Banoffee pie låter spännande – nu blir jag nyfiken 🙂
Ha en fin dag!
Nu blev jag verkligen sugen. Tack för tipset. Visst äter man även med ögat och du har verkligen lyckats med det. Ha det gott. Kramen
Tack! Blir så glad när mina bilder gillas <3
Kram
Hellt underbart lockand bilder, som små konstverk! Kan tänka mig att det smakade lika gott som det ser ut. Jag är också väldigt förtjust i panna cotta och skulle med glädje provat din. Har sparat receptet.
Kram!
Tack! Ja, pannacotta är en av favoriterna 🙂
Kram och ha en fin helg!
Allt ser så gott ut på dina bilder ,-)
Jag tvivlar inte att det är det, får skriva upp receptet ,-)
Ha det fint KRAM Primrose ,-)
Tack, blir alltid glad för återkoppling på mina bilder 🙂
Kram och trevlig helg!