En himmelskt god pannacotta med vit choklad, vanilj och bär

161231_3

På vår nyårsmeny stod det Pannacotta som dessert. Pannacotta är inte bara desserternas dessert, utan även en av mina favoriter och jag gillar den här varianten med vanilj och vit choklad. Här kommer receptet och fotografierna från när jag lagade Pannacotta till vår nyårsmeny.

161231_002

161231_001

Pannacotta med vit choklad och vaniljstång

Ingredienser: 6 dl vispgrädde, I vaniljstång, 125 gram vit choklad och 3 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstång, tänk på att snitta vaniljstången och skrapa ut fröna. Låt koka lätt i ca 1-2 minuter och lägg ned chokladen som ska smälta helt. Därefter tar du bort grytan från spisen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör dem i pannacottasmeten.

Häll upp i serveringsglas. Låt svalna och ställ in i kylen minst 2 timmar före servering för att pannacottan ska hinna få en fast konsistens. Dekorera strax före servering med något färgstarkt och gott som tex jordgubbar, hallon och blåbär. Om du har fikonbalsam hemma passar det utmärkt att ringla över lite som dekoration. Det blir både vackert och gott.

161231_011

dsc_0511

Det något särskilt med matlagning och estetiskt tilltalande ingredienser. Visst är det så att man äter minst lika mycket med ögat och doftsinnet som smaken <3

Vilken dessert gillar du bäst?

Önskar eder alla en fin fortsättning på dagen!

Christina Karlsson

 

16 svar på ”En himmelskt god pannacotta med vit choklad, vanilj och bär

 1. Tack för tipset, det här receptet ska jag prova någon gång framöver.
  Favoritdessert, svårt att säga, tycker att det varierar.
  Jag brukar göra en god chokladkaka med chokladtryffel som serveras med vispad grädde och bär men ibland är en god glass det bästa.

  Kram och ha en fin Trettondag!

 2. Inte bara himmelskt god, utan sanslöst vacker också 🙂

  Jag gillar allt med choklad i. Tror jag – har nog inte testat alla dom varianter som finns med choklad 😀

 3. Hellt underbart lockand bilder, som små konstverk! Kan tänka mig att det smakade lika gott som det ser ut. Jag är också väldigt förtjust i panna cotta och skulle med glädje provat din. Har sparat receptet.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *