Läser Blonde, av Joyce Carol Oates…

Året är 1945 och jag befinner mig i Kalifornien. Tiderna var tuffare där än vad de är här just nu. I verkligheten så befinner jag mig hemma i soffan, året är 2017 och jag läser en vansinnigt intressant bok.

Vilken bok! Blonde är riktig tegelsten med sina 862 sidor. I nuläget har jag bara hunnit läsa till sida 236, men kan konstatera att jag tycker om dess innehåll. Blonde är skriven som en uppdiktad roman, en fiktiv berättelse som hämtat sin inspiration i Marilyn Monroes liv.  Många av karaktärerna hade dock motsvarigheter i Marilyn Monroes liv, miljöerna  och händelser skildras på ett sätt som får det att kännas som om jag är där och som om det verkligen handlar om Marilyn Monroes liv.

Jag har ännu inte läst något i boken Blonde om Marilyns relation till parfymen Chanel no 5. Ska bli spännande att utforska om något sådant som Chanelparfymen överhuvudtaget omnämns i boken Blonde. Minns nämligen att jag någon gång för länge sedan läst att Marilyn Monroe en gång fick frågan om vad hon hade på sig när hon sov. Hon svarade, två droppar av parfymen Chanel no 5, och därefter ökade försäljningen av Chanels magnifika parfym, Chanel no 5 markant.

Söndagskväll och jag läser vidare…

 

Må väl alla ni fina bloggläsare där ute i den stora världen!

Kram Christina Karlsson

16 svar på ”Läser Blonde, av Joyce Carol Oates…

 1. Det verkar vara en bok som skulle vara helt i min smak om jag nu skulle klara av att läsa igen en vacker dag.

  Ha ett fint avslut på helgen och hoppas veckan som kommer fylls av sol, vackra färger, lättfångade drömmar och massor av glädje!

  Kram

  • Tack! Vad fint du visualiserar kommande vecka. Jag håller tummarna för att den blir just så sol, vackra färger, lättfångade drömmar och glädje. Låter ljuvligt!

   Kram Christina

 2. Du ger en försmak som heter duga – eller ska jag säga fördoft av Chanel no5 … min mormor spökar visst lite grann nu 🙂 kvinnosak och kvinnodrömma r- kvinnosyn och kvinnofällor vare sig mormor eller mor…
  Ha en fin måndag 🙂
  Kram

 3. Och än mer nyfiken blir jag 🙂 eftersom jag inte har läst denna bok men redan tidigare har hört att den ska vara fantastisk. Något bra att ha kvar alltså. Härligt.
  Ha det gott!
  Kram Mia

 4. Ja två droppar av Chanel 5 det svaret kommer jag ihåg ,-)
  Hoppas boken är bra till slutet, en sån tegelsten är nog för ”tung” för mig ,-)
  När mamma läste tills för bara ett år sedan läste hon gärna böcker på omk 600 sidor!
  Redan där sa jag ”stopp” ,-)))
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  • Det hoppas jag också…läser så ofta jag hinner och orkar men just nu blir det bara småstunder kvar för läsning.
   Ha det fint!
   Kram Christina

 5. Det verkar vara en bok i min smak också även om sidantalet är imponerande. Hur som helst så gör jag en notering om den. Författaren brukar man inte bli besviken på.

  Kram

  • Om du läser den så berätta gärna vad du tyckte. Ja, jag har hört så mycket gott om denna författare så nu var det på tiden att jag läser något av henne.

   Ha det fint!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *