Pippin, en färgsprakande och underhållande musikal

Här kommer en liten resumé från besöket på musikalen Pippin på Malmö Opera, i lördags. Vilken kväll!

Temat som avhandlas i musikalen Pippin är den existentiella frågan, ”Meningen med livet”. Vad är meningen med livet och hur vet man när man funnit den? Frågorna är fler än svaren och Pippins jakt skildras i komisk form men med en lekfull inställning om att allt är möjligt.

Handling: En karismatisk spelledare berättar historien om den unge prinsen Pippin som försöker finna meningen med livet. Han känner sig förvirrad och söker meningen genom att ge sig ut i strid på slagfältet, ge sig in i politiken, högre maktpositioner och sex, men ingenting gör honom riktigt lycklig.

Han känner sig maktlysten och mördar sin far kung Karl den store. Efter en tid ångrar han sig och då är det lyckosamt att vara huvudkaraktär i en uppdiktad musikal eftersom han kan be spelledaren att återuppväcka den mördade fadern.

När han är som mest olycklig finner han till sist kärlek och lycka i det enkla, vardagliga livet med änkan Katarina och hennes son.

Showen är helt fantastisk, innehåller många oväntade inslag och jag gillar den där lilla undertonen av humoristiska inslag.

Vilken design! Kostymerna är som en retorisk stilfigur då det visuella stärker upplevelsen.

Med tanke på hur fort en vecka passerar så kan jag bara konstatera; Magin den håller i sig.

Idag är det fredag igen,

och jag önskar er alla en alldeles underbar helg!

Christina Karlsson

12 svar på ”Pippin, en färgsprakande och underhållande musikal

  • Ja, fast om sådant som att väcka de döda fungerade i verkligheten, skulle det nog kännas väldigt märkligt och obehagligt…. åtminstone med den kunskapen vi har idag. Det blir en filosofisk fråga.

   Kram och fin helg!

 1. Tack för denna inblick i ”Pippin”. Jag läste lite om den när det var tänkt att Charlotte Perelli skulle spelat en av rollerna, men sen föll den liksom bort från mig.
  Vilken upplevelse att se den och kostymerna är ju fantastiska och handlingen tänkvärd. För vad är meningen med livet. Jag funderar också på det.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram!

  • Jag tror att meningen med livet är att utvecklas, lära sig så mycket som möjligt, göra gott och göra det bästa av det livet man har. Vi har bara ett och det är var och ens ansvar att skapa sin egen lycka. – Ungefär så tänker jag om meningen med livet! Givetvis så tänker jag mer, men det skulle kunna bli en hel uppsats detta ämne….

   Kram och fin helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *