Det är något visst med midsommar och blomsterkrans i håret…

Det är något visst med högtider och traditioner. När man låter traditionen följa sin tid, när man bevarar det bästa, och när man vågar vara lagom innovativ för att modernisera högtiden så att den passar vår samtid.

Jag tycker om det som är estetiskt tilltalande, visuellt och sinnligt. Midsommarkransen blir därför en betydelsebärande ingrediens i midsommarfirandet. Den traditionella midsommarkransen går oftast i rött, blått och vitt med kombinationen vallmo, blåklint och prästkragar. I år valde jag att hylla den svenska midsommaren med en krans i svenska flaggans färger, besående av solgula rosor och traditionella blåklint.

Jag band två kransar med olika baser av grönska, en till mig och en till min man. Basen till min blågula krans band jag av kvistar från våra buxbombuskar och ligusterhäcken. Till makens krans använde vi en kvist från grannens björkträd, som sträcker sig in på vår tomt.

Midsommarafton firade vi tillsammans med makens barndomsvänner, nyfunna vänner och en fantastiskt vänligt sinnad och söt hund.

Brukar du ha midsommarkrans i håret på midsommarafton?

Christina Karlsson

 

 

10 svar på ”Det är något visst med midsommar och blomsterkrans i håret…

 1. Visst är det något visst med krans och du är så fin i den! Här tillverkas det alltid kransar på förmiddagen men i år var det bara yngsta fröken som hade en. Den blev i alla fall ljuvligt fin! Nästa år får vi göra en till lilla S också.

  Kram och ha en härlig dag!

 2. Nej jag brukar inte ha krans i håret när jag firar midsommar.
  När barnen var liten band jag alltid kransar till dem.

  Du är väldigt vacker i din krans, den klär dig!

  Kram och ha det fortsatt fint!

 3. Midsommar afton är vacker, vi firar nästan alltid själv gubben och jag för vi är ofta på semester, då pyntar vi husvagnen med löv och blommor, när vi är hemma firar vi med mamma,-)
  Nej någon blomsterkrans i håret har jag nog aldrig haft, men det är ju vackert, väldigt vacker bild på dig, snygga ni måste ha blivit tillsammans gubben och du ,-)
  Ha det fortsatt fint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  • Men ändå, ni pyntar husvagnen med blomster – så himla fint att fira midsommar där då 🙂

   Stor kram till dig kära bloggvän!

 4. Så vacker du är i din krans. Förr, hade jag det också men tyvärr har det fallit bort . Men fint är det både med krans och blommor,
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *