Kalligrafi – älskade skönskrift

Jag inleder min semester med inspirationsdagar på galleriet. I år har vi bjudit in en erfaren kalligraf som delar med sig av sina kunskaper i kalligrafi. Dag ett var det hon som höll i trådarna och dagen ägnades åt skönskrift. Dag två inledde jag med ett inspirationsföredrag om haikudiktning och därefter var det fritt fram för deltagarna att komponera haikudikter och därefter träna kalligrafi eller måla. På bilden ovan ser ni resultatet av mitt envisa kämpande med dess konstfyllda kalligrafiska bokstäver: två dagar, mitt namn, två haikudikter, massor av enstaka bokstäver och åtta timmars träning. Jag känner mig nöjd.

Alla goda ting är tre och likaså är inspirationsdagarna. Idag kommer vi att arbeta vidare med det vi påbörjat, samt avsluta med en provisorisk liten utställning där vi arrangerar våra alster, presenterar och ger varandra feedback.

Inspirationen är här och jag känner mig uppåt. Inatt satt jag uppe och komponerade haikudikter tills klockan var närmare 01.30. Idag äter jag frukost senare än vanligt, men vadå, – Jag har ju semester!

Må väl och ha en alldeles underbar dag!

Christina Karlsson

 

 

 

10 svar på ”Kalligrafi – älskade skönskrift

 1. Så kul och inspirerande. Svårt också tror jag. Dottern hade köpt pennor där man kunde få smalare eller tjockare streck beroende på hur hårt man tryckte. Väldigt roligt men också hemskt svårt så jag förstår att man behöver öva mycket. Tycker att du verkligen lyckats bra.
  Kram

  • Tack, Vi hade en bra lärare, vilket underlättar. Men det här fastnade jag för och kommer att skriva på mera…
   Ha det fint. Kramar

 2. Jag skrev mycket kalligrafi i yngre dagar.
  Det var så himla roligt och tiden bara försvann.
  Nu var det dock länge sedan sist.
  Förstår att du blir inspirerad.

  Kram och ha en jättefin och härlig dag!

  • Tänk så mycket vi har gemensamt. Tråkigt bara att värken hindrar dig i ditt skapande för tillfället <3 Någon gång måste det vända.

   Kram och fin fortsatt torsdag!

 3. Vilka härliga inspirationsdagar! Och så fint du fick till kalligrafin. Jag testade lite under åren vi bodde i Kina och då var det kinesiska tecken med pensel som gällde. Mina såg tyvärr ut som en fransig ”trasmatta” med fransarna på fel ställe. Men jag kämpade på ett tag. Inte mycket bättre blev det.
  Jag har likspm ”timmen mitt i handen” och att få till saker med mina händer är inte min bästa egenskap. Tyvärr.
  Men jag har stor behållning av att se allt vackert.
  Kram!

  • Tror säkert att dina kalligrafiska tecken var fina på sitt vis. Kan tänka mig att det är extra klurigt att skriva på kinesiska….

   Kram och fin fortsatt vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *