Dag 5 i New York

Vi tog en Hop On, Hop Off busstur genom delar av staden. Jag passade på att fotografera speglingar.

Vi hoppade av vid Central Park som ligger bakom konstmuseet, The Met.

Speglingar av Central Park på baksidan av The Met.

Vilken park! Central Park är en gigantisk park, mycket större än vad jag förväntat mig och  det tog oss flera timmar att utforska miljön. Där finns små sjöar, vackra växter och stora gräsfält. Det var över 30 grader varmt så det blev mycket vattendrickande och många pauser. En av pauserna blev den här vackra sjön där det simmade både ankor och sköldpaddor.I

Ekorre a la New York. Vi träffade på massor av ekorrar och de verkade inte alls lika skygga som de ekorrar man träffas på här i våra skogar. Ekorrarna i Central Park tittade nyfiket tillbaka när jag stannade för att fotografera.

Vi hade lyckan att möta en kardinalfågel, men som ni ser på det lite suddiga fotot ovan så var det en utmaning att försöka fånga den på bild. Den flög iväg så fort jag närmade mig.

En av de många skulpturerna föreställer Alice i Underlandet.

En av trädgårdarna  var tillägnad Shakespeare och där kunde man finna små skyltar med citat ur olika Shakespearepjäser.

Det fanns massor av blomster, näckrosor i olika färger, byggnader, musiker, konstnärer som målade porträtt på beställning och till och med ett litet nöjesfält med tivoli. Parken var grön, skön och stor som en hel by.

Efter den heta promenaden i Central Park besökte vi naturhistoriska museet som ligger precis i närheten av Central Park. Skönt att komma in i en svalkande byggnad med aircondition och storslaget att få se de gigantiska dinosaurieskeletten.

Kvällen avslutades med en middag i Italienkvarteren och en snabb promenad förbi Kinakvarteren bara för att insupa atmosfären.

Christina Karlsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *