Dag 6 i New York

Vi inledde dagen med att äta frukost på torget framför One World Trade Center där jag råkade spilla ner min klänning med kaffe latte. Först funderade jag på att låta det vara och helt enkelt låtsas att kaffelattefärgad klänning skulle kunna vara ett nytt europeiskt mode, men kom på andra tankar och promenerade tillbaka till hotellet och bytte om.

New York är rena drömmen för den som vill shoppa kläder. Här finns finns allt och lite till. Efter lite utforskande hamnade vi på Macys, ett stort varuhus som rymmer många kända klädmärken. Det var där vi gjorde våra klädinköp och jag köpte två blommiga klänningar plus ett par jeans.

På kvällen bytte jag om till en av mina nya klänningar och därefter begav vi oss till biblioteket, New York Public Library bara för att insupa atmosfären. Ni som sett Sex and the City kanske minns scenerna därifrån? Och just det där att få se alla de där scenerna i verkligheten, scener man tidigare bara sett på film, är en speciell känsla.

Därefter begav vi oss av till Empire State Building, dels för att ta farväl av staden eftersom det var vår sista kväll i New York men också för att njuta av att få stadens alla byggnader och ljusglimtar från ovan efter mörkrets infall.

Man brukar säga att New York är staden som aldrig sover och det blev verkligen påtagligt när man sent på kvällen blickade ut över stadens alla ljuspunkter. Otroligt många ljus som gav mig en känsla av julskyltning och om New York har så här många ljus på sommaren blir jag väldigt nyfiken på hur det kan tänkas se ut när staden är julpyntad.

Kvällen var magisk, det började åska och hela himlen lystes upp av blixtar och dunder som befann sig på lagom avstånd.

På återseende!

Christina Karlsson

16 svar på ”Dag 6 i New York

 1. NY är verkligen en fantastisk stad! 🙂

  Men jag håller bara med till hälften av ”New York är rena drömmen för den som vill shoppa kläder”. Stan är onekligen rena drömmen, men att shoppa kläder? Det är aldrig kul… 😀

 2. Intressant och givande att läsa om er upplevelse! Det måste ha varit fantastiskt att se NY iklädd alla ljusen. Gillar särskilt de två sista bilderna! Och så blixtar och dunder på det! Magiskt!
  Ha det gott!
  Kram Gunilla

 3. Wow … vilken upplevelse. Trevligt att få ”följa med” på resan 😀

  Vet inte om du får avisering, men jag har svarat på din kommentar hos mig på Hemsidan ”Lollos Ritrum” 🙂
  Roligt att du besökte den. Tack för det 😀

  Kramis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *