Dag 7 – Vaknar i New York och somnar i Washington DC – del 1

Vi steg upp tidigt, packade väskorna och tog taxi till biluthyrningsfirman där vi hade förbokat en bil. Tanken var att vi skulle komma iväg före det att morgonrusningens trafikstockningar satte igång. Det tog emot att lämna New York och vi enades om att vi gärna hade stannat några veckor till, samtidigt som vi såg fram emot dagens äventyr. Bilturen till Philadelphia gick smidigt och vi var framme strax före det att konstmuseet öppnade, så vi hann med att fotografera och undersöka omgivningarna innan det var dags för frukost på konstmuseets café.

Målet med besöket i Philadelphia var att kolla in Rocky Steps, dvs de kända filmscenerna från trapporna upp till utsiktsplatsen framför Philadelphia Museum of Art. Har ni sett Rockyfilmerna så vet ni vad jag menar, om inte så kan ni skriva sökorden Rockysteps på youtube så hittar ni filmklipp. Skulpturen som föreställer Rocky Balboa står vid uppgången till museet som ni ser i bakgrunden på fotografiet.

Jag gillar att omge mig av inspirerande visdomsord och dagen till ära fastnade jag för följande citat. ”Going in one more round when you don´t think you can. That´s what makes difference in your life.” (Rocky Balboa)  – Och visst ligger det en hel del i att det är speciellt, när man vågar utmana sig själv, ta stegen framåt in i det där okända och göra sitt bästa för att klara av det man befarade att man inte skulle klara av. Det är då man lyckas gå framåt och göra skillnad i sitt eget liv. Oavsett om man lyckas eller ej så blir man ju alltid en erfarenhet rikare.

Jag blickar ut över Philadelphia, en stad jag gärna skulle vilja undersöka lite närmare. Det fanns fotavtryck som visade var man skulle stå om man ville inta samma position som Rocky har i filmen.

Framför museet finns en park med vackra monument och fontäner, och som svensk känner man sig stolt över att det finns en hel del anknytningar till vårt land. Här ser ni delar av en fontän som är ett hyllningsmonument till den svenske uppfinnaren John Ericsson som levde på 1800-talet. Många av de svenskar som utvandrade till Amerika har satt avtryck och bidragit till att skapa den amerikanska kulturen som därmed till viss del är inspirerad av vår svenska och europeiska kultur.

Emelie blickar ut över Philadelphia och vi hade som sagt gärna stannat längre, men det  är mycket vi vill hinna se och på dagens agenda före Washington DC, står ett besök i Gettysburg – men det får ni läsa om i ett annat inlägg.

Christina Karlsson

 

 

12 svar på ”Dag 7 – Vaknar i New York och somnar i Washington DC – del 1

 1. Philadelphia har vi besökt några gånger och jag gillar den stan. Och att bila runt i USA är verkligen helt underbart! Det är verkligen ett land som är tillrättalagt för bilar – på gott och ont…

  Vilka härliga bilder!

  • Ja, jag fick en känsla av att Philadelphia kan vara trevligt att besöka lite mer än de timmar vi hade på oss 🙂

 2. Det är verkligen väldigt roligt att följa er resa. Så fina bilder. Har läst i kapp…Jag bodde i N.Y under ett år 1978-1979 och såg då en hel del av USA. På 80 – talet bilade vi från väst till östkusten i en camper och såg så mycket. Och många gånger under 80, 90-talet och början av 2000-talet återvände vi och då med döttrarna för att uppleva landet och det gjorde vi.
  Ler när jag läser dina inlägg och minns. Känner så väl igen resan från N.Y till Philadelphia . Och givetvis Rocky steps.
  Ser fram emot mer.
  Kram och trevlig helg

  • Å, vad spännande att bo i New York!
   Verkar som att det är många som stannar till vid Rocky steps, jag har hört flera som berättar om att de också varit där 🙂

   Ha det fint! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *