Living On The Edge…

Igår var det vernissage på Galleri KVIS. Jag var där för att kolla in Måns Sjöbergs  akvarellmålningar med motiv från Svalbard och Sverige. Igår höll han dessutom ett föredrag där han berättade om sina spännande forskningsexpeditioner på Svalbard.

Jag blev så fascinerad av reseskildringarna och skulle mer än gärna resa dit någon gång. Tänk bara vilken känsla att få se isbjörnar i sin naturliga miljö eller att få se de där mäktiga landskapen av isberg som tornar upp sig över havet.

Jag blev särskilt förtjust i målningen med den sovande isbjörnen som ni ser på fotot ovan. Kanske beroende på att jag känner att det skulle vara gott med en längre stunds sovpaus precis som björnen ser ut att ha. Den senaste tiden har varit intensiv och jag har preparerat mig själv med intensiv träning för att orka mera, men i fredags blev det nog lite för mycket action och vikter på en och samma gång. På natten vaknade jag av intensiva smärtor i nacken och sen har det värkt på under hela helgen. Sjukt frustrerande!

Jag har gjort mitt bästa för att tagga ner och återhämta mig. En stunds vila och några  hälsodrycker i en vackert höstkolorerade trädgård. På lördagskvällen tog jag en långpromenad i bokskogen, försökte gå ifrån eländet och det blev lite bättre men inte tillräckligt. Men, vilken vacker kväll det var!

Jag hade dock inte räknat med att det skulle bli mörkt så fort som det blev och i mitten av promenadstråket blev det alldeles svart och nästan på gränsen till lite läskigt. Jag upptäckte att djurlivet var betydligt rikare så här på kvällskvisten då jag plötsligt stod några meter från en hjort och över huvudet på mig flög fladdermössen fram och tillbaka. Önskar att jag hade haft kameran i beredskap.Här står jag i ett fågeltorn, fotograferar och blickar ut över landskapet.

Söndagen har jag spenderat hos sonen i Karlskrona skärgård. Alltid lika himla fint att ses. Han bjöd på delikat söndagsmiddag och före hemresan tog vi en promenad längs med skärgården som ligger alldeles nedanför huset där han bor.

Det är söndagskväll. Jag dricker varm choklad och boostar mig inför kommande arbetsvecka. Jag har massor av arbete som väntar men ikväll tänker jag göra som isbjörnen, lägga mig ner och sova. Hoppas nu att det blir en bra vecka!

Må väl och

 Let´s Be Careful Out There!

Christina Karlsson

14 svar på ”Living On The Edge…

 1. Skogspromenader i all ära men i mörkret vill jag helst vara i bekantare trakter. Inte för att jag tror att det skulle hända något… Jag tycker att alla arbetsveckor är lika intensiva och det kan vara svårt att återhämta sig. Hoppas att nacken blivit bättre.

  Kram

 2. Vackra bilder, både dina foton och akvarellen. Det är kanske lite lättare ändå att ha ont i vacker miljö med vackert väder. Hoppas att du blir bättre snart. Men nog hade jag blivit rädd om jag hade stött på en hjort i mörkret medan fladdermössen fladdrade omkring mig.

 3. Spännande och intensiva dagar – ja, det är lätt att det blir för mycket! Klokt av dig att ta pauser… i den läskiga skogen i djurens värld och på besök hos er son och den vackra skärgården. Så vacker målning med den sovande isbjörnen!
  Tränar du fortfarande zumba? Önskar dig en fin vecka och glöm inte att ta pauser!
  Kram Gunilla

  • Nej, zumbatiderna fungerade inget vidare med mina tider,
   nu går jag på bodypump tre gånger i veckan..
   Kramar!

 4. Hoppas isbjörnsnattsömnen gav resultat och du känner dig bättre i nacken.
  Vad mycket spännande du rör dig omkring. Fast lite läbbigt när mörkret kommer fort och skogsmyset blir på gränsen till läskigt.
  Din son bor verkligen nära en vacker miljö. Jag såg skärgården från luften i förra veckan och din bostadsort från pågatågsfönstret 2 ggr förra tisdagen.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram Bosse

 5. Du bor väldigt vackert med både vacker natur och djur in på knuten. Visst känner man ibland att man skulle vilja gå i ide och bara få sova lääänge för att sen vakna upp utvilad och superpigg. Men du är ändå klok som vet hur du ska göra för att orka. En av våra kunder har berättat om sin resa till Svalbard och säger att det var den mest fantastiska resa hon gjort. Kramelikram

  • Tack för din omtanke. Jag gör mitt bästa för att lyssna in kroppens signaler och ge den det den behöver…men det är ju så himla mycket man vill ha tillbaka av den där kroppen man har.
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *