Tionde luckan i julkalendern

Tittat på årets Nobelprisbankett.

Prisutdelning utan litteratur, känns alls inte rätt.

Saknad, saknad med mera saknad.

Men nog fanns där några höjdpunkter ändå…

Sara Danius lyste upp kvällens gala, iklädd en magnifik cerise och konjaksfärgad klänning med cape. Hennes färgstarka kreation, vågad, modig symbolisk representation. Jag kan inte låta bli att beundra denna kvinna.

En annan kvinna jag fascineras av är Jessica Gedin, och hennes förmåga att alltid vara engagerad och ställa de rätta spännande frågorna.

Kronprinsessan Victorias föredömliga val av klänning á la återbruk och vintagetrend. Tänk att likt henne få botanisera i en drottnings garderob.

De överraskande tonerna av Cyndi Laupers ”Girl´s just wanna have fun”, ett väl avvägt stilgrepp som förgyllde fysikpristagaren Donna Stricklands högtidstal.

Och kemipristagaren Francie Arnolds tal som avslutades med frasen, ”…en skål för evolutionen. Må vi använda den väl”.

Sången, dansen och sist men inte minst desserten, den otroligt sagolikt vackra desserten. Den skulle jag vilja smaka!

Har du följt dagens prisutdelning och Nobelbankett?

Christina Karlsson

8 svar på ”Tionde luckan i julkalendern

 1. Tyvärr hann jag inte se så mycket men det blev en stund på kvällen. Visst kändes det konstigt att inget litteraturpris delades ut. Jag hoppas verkligen att akademien skärper till sig så att det kan ske nästa år. De har ett testamente att förvalta…

  Kram och ha en fin tisdag!

 2. Visst har jag det. En festlig höjdpunkt i december. Sara Danius var mer drottning,ik än drottningen och det var härligt och stärkande att se de två kvinnliga pristagarna.

 3. Oh, jag har följt med här hela dagen. Instämmer helt i dina ord om både fest, klädsel, underhållning, pristagare och mat.
  Jag mindes också när jag såg festen och prisutdelningen på tv de två nobelbanketter/fester jag varit på för länge, länge sedan. Har klänningar, handskar och väskor kvar. (Kommer fortfarande i klänningarna. )
  Trist att det inte delades ut pris i litteratur men under rådande omständigheter känns det helt rätt tycker jag. Hoppas på skärpning i detta slutna sällskap.
  Sitter just nu hos Tove i Arvika och bläddrar/läser i den fina bok och jag ska ordna med beställning när jag är hemma igen. Tove hälsar så mycket.
  Kram!

  • Å, vad mysigt det låter att vara hos Tove och hälsa på <3 Och fint att du bläddrar i min bok, det gör mig glad 🙂

   Hälsa så gott till Tove, och ha en fortsatt fin dag eller kväll beroende på när du läser.
   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *