Tjugotredje luckan i julkalendern

Vaknade till ett snötäckt landskap och såg hur stora mjuka snöflingor sakta dalade till marken. Snö kan vara sällsynt på våra breddgrader här nere i södern, så känslan som infinner sig är speciell. Vi är många som drömmer om en vit jul och i år verkar det som om vår dröm blir verklighet. Jag drar dock inga förhastade slutsatser och tar för givet att snön ska ligga kvar, imorgon kan snön vara borta.

Kanske är det just denna vetskap som lockar fram barnasinnet och en sprudlande lust att skynda ut för att göra en snöängel. Ett utmärkt sätt att njuta av nuet kan vara att bara kasta sig på marken och göra svepande rörelser med armarna tills deras avtryck förvandlas till änglavingar.

En snöängel skulle kunna betraktas som landart då den uppstår av en medveten handling, en önskan om att skapa ett visuellt spår i form av ett estetiskt avtryck. Kroppen är redskapet, materialet är snön och miljön är platsen där man placerar sina avtryck. Avtrycket av en snöängel är tillfälligt, det kommer förr eller senare att smälta bort, till sommaren syns troligtvis inte minsta lilla spår av att det funnits en snöängel på just denna plats, bortsett från fotografier eller eventuella målningar som dokumenterar.

Jag tar dagen med ro, småpysslar, städar, planerar morgondagens julbord och ser fram emot att både ynglingarna och gamlingarna kommer hit och firar jul med oss. Vad har ni för er idag?

Önskar er alla en fortsatt fin julhelg <3

Christina Karlsson

 

 

14 svar på ”Tjugotredje luckan i julkalendern

 1. Alla har fått snö utom vi men 1 mil härifrån finns den! Vilka fina bilder på dig 😀
  Vi har städat och förberett lite av maten så nu är allt klart utom kalkonen som ska i ugnen i morgon.

  Kram och ha en fin lillejulafton!

  • Å, så ni äter kalkon på julafton, så amerikanskt 🙂 Kul med lite olika traditioner. Hoppas att ni också får en vit jul…imorgon har den kanske kommit till er, snön.

   Kramar

 2. Vad otroligt fin du är på dina foton och snöängeln är underbar.
  Länge sedan sist jag gjorde en själv, gillar inte tanken på att kasta mig ner i den kalla snön, men då har jag ex idag -13 grader ute idag.

  Idag har jag tagit det lugnt, gick bort till affären som är närmast och handlade det där sista och nu väntar jag på sonen som varit på byn.
  Vi ska äta middag och till efterrätt ska vi äta bakelserna jag köpte på affären.
  Det ska bli ljuvligt gott!

  Ha en fin dan före dopparedagen kväll!
  Mys och må väl!

  • Tack 🙂
   Jag vet faktiskt inte vilken temperatur det är här, men inte är det – 13 iallafall….jag blev plaskblöt efter att ha legat i snön och gjort änglar så det var bara att gå in och byta om 🙂

   Kramar

 3. Vad roligt att ni i söder också fått lite snö och vist lyser den upp. Här har dte varit en mycket lugn dag med bokläsning, och promenad. Jag är inte så ”julig” och oftast har vi varit borta denna helg så det är lite ovant att vara i Sverige. Men jag har förberett döttrarnas och barnbarnen julklappar för i morgon tar vi en tur till Uppsala och träffar de våra en stund.
  Önskar dig och de dina en riktigt fin jul.
  kram!

  • Låter som en behaglig dag <3 Att läsa är alltid avkopplande....
   Och mysigt att åka iväg och träffa nära och kära.
   God julhelg till dig och de dina också
   Kram

 4. här är faktiskt lite vitt på marken också. och ett par minusgrader så snön ligger nog kvar imorgon också. tyvärr är det inte mycket nog för att göra snölyktor eller snöänglar. barnbarnen har svept in julgranen i glitter och nu råder lugnet före stormen, det vill säga julafton. hoppas att du får en God Jul!

  • Då antar jag att du också bor i södra Sverigen eftersom det sägs vara snö i större delen av landet 🙂
   Önskar dig och de dina en riktigt god och fin julafton!

 5. Ni har mer snö i Skåne än vad vi har här på Västkusten! Men lite vitt är det och det håller sig på minussidan precis som jag (vi) önskade oss! Har haft fullt upp med nissarna… att ge dem lite mat och så! 😉 Men de har också hjälpt mig med att baka bröd och julkaka idag! Nu sover de väl gott i sin lilla stuga i skogen. 🙂
  Imorgon åker vi och firar jul med lilla familjen och på juldagen kommer båda sönerna med respektive hit för lite mer jul! Vi äter ganska traditionellt julbord med mycket sill, lax, skinka och annat smått och gott. Försöker lägga till mer av grönsallader. Varma och kalla.
  Fina foton på dig och du klär i lila! Underbar ängel!
  GOD JUL!
  Kram Gunilla

  • Glädjande att snön ligger kvar och att nissarna är till hjälp. Traditionellt julbord gillas, det äter vi också. Vad gäller grönsallad planerar jag att göra en julig variant med valnötter, vindruvor, grönkål och lite annat smått och gott.

   Lila har kommit att bli min färg…gillar den skarpt.

   GOD JUL kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *