En kväll med ekopoesi i Hjalmar Gullbergrummet på Malmö stadsbibliotek

En inspirerande kväll i poesins tecken!

Efter gårdagens arbetspass. körde jag raka vägen in till Malmö stadsbibliotek för att delta i kvällens poesiläsning. När jag kom in genom entrén möttes jag av en informationsskärm med text om kvällens ekopoesiläsning tillsammans med mitt och några av de andra poeternas namn.

Jag smög fram mobilkameran och dokumenterade händelsen. Därefter begav jag mig på jakt efter Hjalmar Gullbergrummet som finns på fjärde våningen och väl där uppe upptäckte jag ytterligare information om poesiläsningen. Det kändes välkomnande och fint att biblioteket gjorde reklam för poesiläsningen, samtidigt som jag greps av en känsla av blyghet. Jag smög iväg och satte mig ner bakom några bokhyllor för att samla krafter och komma i balans, andas in och andas ut.

Här står jag på fjärde våningen och på andra sidan bakom mig ser ni Hjalmar Gullbergrummet där poesiläsningen ägde rum.

Vilket rum! Det första jag såg när jag steg in i rummet var den här poetiskt vackra målningen av Hjalmar Gullberg. Rummet gör verkligen skäl för sitt namn då det är inrett med poeten Hjalmar Gullbergs privata boksamling som innehåller många signerade verk.

Och vilken kväll det blev! Publiken bestod uppskattningsvis av något mer än ett tjugotal personer och vi var fem poeter med helt olika stilar och infallsvinklar i temat ekopoesi. Många kloka tankar och ord om jorden, kretsloppet, människorna, klimatet, estetiken och naturen lyftes fram. Det kändes fantastiskt att omges av likasinnade människor. Människor som älskar poesi, människor som står ut med att vända och vrida på ord, skapa ordkombinationer och lyssna, verkligen lyssna på varandras läsningar. Det var jag, Birk Andersson, Dag Persson, Louise Buenafe Mistén, och Olle Hedstrand som läste/sjöng.

Visst finns det en del jag kunde gjort bättre och sagt på ett annat sätt men med tanke på att det är första gången jag läser poesi på Malmö stadsbibliotek så känner jag mig både nöjd och extremt taggad på fler tillfällen. Det här var fantastiskt lärorikt och inspirerande på många sätt.

Inspirerande och fantastiskt i all ära men ibland blir det för mycket av det goda. Efter läsningen körde jag hem och planerade morgondagens arbetsdag och ikväll planerar jag morgondagens arbetsdag, samt styrelsemöte på galleriet. Tiden är musik och jag kämpar febrilt för att hålla takten.

Må väl och njut av dagarna som passerar <3

Christina Karlsson

 

 

16 svar på ”En kväll med ekopoesi i Hjalmar Gullbergrummet på Malmö stadsbibliotek

 1. Det gäller att hänga med i svängarna och ibland får man verkligen hålla i sig. Men; vad härligt då att det är så sköna kurvor att ta emellanåt. 🙂
  Verkligen roligt att du var namngiven i detta sällskap. Och stort. Kul att det blev en kväll som gav så mycket.
  Om man kan göra något bättre betyder det mest att man har kvar något bra.
  Viktigt att hitta och följa sin egen takt. Speciellt när livet tar fart.
  Ha det gott!
  Kram MIa

  • Sköna kurvor gillas. Och vilken härlig syn att det som kan göras bättre betyder är att man har något bra kvar. Den tolkningen lånar jag gärna. Nästa gång kommer att bli ännu bättre!
   Och min takt, ja den håller jag ju hela tiden…

   Ha det fint!
   Kramar

 2. Vilken givande kväll och en helt fantastisk miljö. Hjalmar Gullberg är en av mina favoriter. Jag är säker på att både det du och de andra som läste /sjöng verkligen uppskattades av åhörarna.
  Men du har mycket ni att stå i. Takten är hög.
  Kram!

  • Gullberg är en av de poeterna jag tänkt att jag ska bekanta mig mer med. Han har ju anknytning till Svedala så det kändes lite speciellt att föredraget vari i just det rummet.

   Kramar

 3. Jag instämmer i kören – viken lyckad kväll i en alldeles speciell miljö! Visst är det speciellt att se sitt namn så där… så roligt Christina! Och visst kommer det fler tillfällen för dig eftersom det här ”bara var början!” 🙂
  Ja, många järn i elden har du… roliga saker… kanske lite vila nu i helgen.
  Kram Gunilla

  • Tack! Ja, det här är en händelse att lagra i minneskontot <3
   Och nog ska jag ta mig lite tid för vila och återhämtning i helgen.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *