The King of Rock…

Delar av dagen och gårdagen har spenderats på Galleri KVIS. Vi arrangerar en utställning för ungdomar och denna gången deltar några av mina elever från åk 8 och 9 med sina alster. Fyra elever från nian ställer ut, och de flesta från min mentorsklass (åk 8) ställer ut sina Elviskollage som de arbetat med i grupp, på bildlektionerna de senaste veckorna. Jag känner mig riktigt supernöjd med deras prestationer och imorgon när det är vernissage ska det bli spännande att få höra besökarnas och ursprungskonstnären Leif I.R Lindéns reaktioner.

På sista bilden i inlägget ser ni hur ursprungstrycken såg ut. Jag fick dem av konstnären Leif I.R Lindén och han uppmanade mig att låta mina elever modernisera och göra något spännande av affischerna.

Jag berättade om kollagetekniken, pratade lite om förebilder, samt arbetade lite ämnesövergripande med musiken kring temat ikoniska artister. Därefter fick eleverna fria händer att göra hur de ville, bara det blev snyggt och det tycker jag att de har lyckats bra med. Jag känner mig supernöjd med deras prestationer.

Det finns djupa tankar och funderingar bakom val av färg, form och text. Vad tycker du? Och vem är din favoritartist, eller förebild?

På återseende <3

Christina Karlsson

Originalgrafik Offsettryck, av Leif I.R Lindén

12 svar på ”The King of Rock…

 1. Vad roligt för dig att kunna ställa ut dina elevers alster.
  Intressanta tolkningar!
  När jag försöker tänka på vem min favoritartist eller förebild är står det helt still i skallen.
  Jag har alltid gillat Elvis, Madonna har alltid gått sin egen väg och det gillar jag men sen står det still, kan inte komma på något…det kan vara så med en utbränd hjärna!

  Kram och ha en underbar Lördag!

  • Ja, ibland står det still, det kan det göra för mig också – speciellt om man får en fråga man inte är beredd på.

   Ha en fin söndag! Kram

 2. Vilken härlig bilduppgift eleverna har haft. Hade jag haft lite äldre elever i bild hade jag nog knyckt den rakt av 😉

  Kram och ha en fin lördag!

  • Ja, kul att du gillar den. Vilken årskurs går dina bildelever i?
   Uppgiften kräver ju dock att man har tillgång till de konsttryck jag fått att konstnären. Affischerna som är grund i kollagen.

   Kram och fin söndag!

  • Mycket blandat, några visste en hel del, några inget alls och några litegrann….

   Kram och fin söndag

 3. Fina tolkningar och så roligt att det resulterar i en utställning! Favoritartist… tyvärr missad jag Celine Dion, sist då hon uppträdde i Stockholm. Jag skulle gärna vilja se och framförallt lyssna live till henne någon gång. Men därifrån till bildtolkningar… hon har väl inte DET som Elvis har, även om hon har en fantastisk sångröst.
  Barbra Streisand i sina glansdagar hade jag också gärna velat uppleva… Liza Minnelli, har jag däremot fått uppleva live! Underbart!
  Kram, Gunilla

  • Celine Dion har en underbar röst, när jag hör hennes namn tänker jag på Titanic, My Heart Will Go On….Magisk låt. Hoppas att du får besöka någon konsert med henne i framtiden.
   Liza Minelli!!! Wow vad coolt 🙂

   Kram och fortsatt fin söndag!

 4. Vilken jättebra idé att låta eleverna göra collage med den fina Elvis affischen som grund. Verkligt fina tolkningar. Kan tänka mig att några knappast visste vem Elvis var/är.
  Elvis har jag alltid gillat men det finns många artister jag också tycker om. Simon & Garfunkle var och är jag förtjust i och såg /hörde dem i slutet av 70-talet i Central Park i N.Y. Mäktigt. Liza Minelli, Freddie Mercury/The Queen, David Bowie, Elton John, Whitney Huston, Tina Turner är några bland alla jag gillar. Finns många. Inte att förglömma Bruce Springsteen som jag sett live, plus Beatles och Stones…
  Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.
  kram!

  • Ja, tänk så många fantastiska artister det funnits genom tiderna. Musiken är betydelsefull för oss människor.
   Tina Turner, ja men hon är ju cool. Bruce har jag också sett live, men det är typ 30 år sedan 🙂 Jisses vad tiden går.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *