Tionde luckan i julkalendern

Idag är det Nobeldagen. Nobelprisutdelningen är ett event jag hoppas på att få besöka någon gång. I nuläget får jag nöja mig med att följa det hela via SVT. Jag brukar alltid bekanta mig med litteraturpristagaren genom att läsa en eller flera böcker i samband med utmärkelsen. Årets Nobelpristagare i litteratur, Olga Tokarczuk, har jag ännu inte hunnit läsa, men nu när jag har köpt in Jakobsböckerna, närmar det sig…. och ikväll planerar jag att följa festligheterna via SVT.

Har du läst något av Olga Tokarczuk?

Christina Karlsson

11 svar på ”Tionde luckan i julkalendern

 1. Jag har aldrig hört talas om Olga. Det är inte första gången som jag inte har det. Men jag minns hur vi fick ”jaga” så många som möjligt titlar av årets vinnare. För så fort namnet var klart stod de där på rad. Sedan var alltid min elaka tanke där och hälsade på, på hjärnkontoret. Hur många % läste ”segrarens” bok? Hur många låtsades ha gjort det? Själv var jag konstant ärlig – trots mitt yrke. Givetvis brukade jag ge dem en chans och vissa var jättebra. Andra… 🙂
  Ruskväderkramar från Visby

  • Efter att ha hört Tukarcuzs tal på Nobelbanketten så ser jag ännu mer fram emot att läsa boken, även om antalet sidor känns något övermäktiga…

   Må gott i decemberrusket 🙂
   Kram

 2. Jag har heller inte hört talas om Olga! ärligt talat så tycker jag det blir lätt lite hysteri kring författare som fått nobelpris.
  Följer ibland Nobelfesterna och visst är det mycket glitter och glamour! Det lyser upp i vintermörkret. Ska nog kika ikväll och tänker att Sara Danius kommer att vara saknad.
  Kram Gunilla

  • Jag tror att vi var många som saknade Sara Danius på Nobelgalan. En kvinna att beundra.
   Vad gäller Olga så var hennes tal riktigt bra 🙂 Ska bli spännande läsning….

   Må gott! Kramar

 3. Nej det har jag inte gjort, men ska kika lite på namnet ,-)
  Tycker att jag får jättefina boktips av mina bloggvänner ,-) Det är alltid kul!
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

 4. Jag har inte läst något av henne.
  Brukar vanligen inte titta på Nobelbanketten heller även om den ockuperar kanalerna under dagen och kvällen.

  Igår hade jag annat att tänka på då min andra dotter födde sitt första barn, en liten och ljuvligt söt gosse. En månad för tidigt men allt gick bra. Han fick lite hjälp med andningen till en början men fram emot kvällen så klarade han det på egen hand.
  Så det blev min bankett som jag följde under dagen och kvällen!

  Kram och ha en fin Onsdag!

  • Ett decemberbarn, så fint <3 Grattis till er alla!
   Den lille hade väl bråttom ut inför julen kanske 😉
   Hoppas att du och de dina mår bra <3

   Må gott!
   DecemberKramar

 5. Jo, jag bänkar mig lite till denna begivenhet. Okända för mig, fångar eller inte fångar. de allra flesta blir faktisk olästa. När jag hör omtalet fångas jag med det blir inte med in i boken. Mycket lite jag läst av de prisbelönta. Olga T´s kommer nog att läsas, har fått tips om en uppläsning på SR.P1 . Sara D fattades, men hennes gärning finns i minnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *