Hedwig and The Angry Inch, rockmusikal på Hipp

Spektakulär, stark och fullständigt galen! När jag skriver galen menar jag galen på ett positivt sätt. Den här föreställningen lämnar ingen oberörd.

En rockmusikal som baseras på berättelsen om Hedwig. Hedwig föddes som Hans i krigets kalla Östberlin, han älskar västvärldens rockmusik och drömmer om ett liv i väst. Hans genomgår en misslyckad könsbekräftande operation, han träffar en amerikans militär och blir kvinna för att kunna gifta sig med honom och flytta till USA.

Hedwig spelas av Lindy Larsson, som har en exceptionell förmåga att fånga sin publik. Ursprungsmusikalen belönades med flera priser 2014, då den nådde Broadway. Musiken har hämtat inspiration från 70-talets androgyna glamrockscen och den tidiga punken, av artister som David Bowie, Lou Reed, Iggy Pop, Debbie Harry och John Lennon. 

Malmö Operas hemsida beskrivs den antika bakgrundsstoryn som alltid fascinerat Hedwig, ”….. berättelsen om de ursprungliga könen; kvinna, man och det tredje, androgyn, som gudarna klöv mitt itu. Resten av sina liv kom de sedan att söka efter att bli hela igen. Hedwig träffar sin själsfrände men passar inte in i det tillrättalagda, varken inom gay-eller heterokretsar, utan vill vara föränderlig och obestämbar. För livet handlar inte bara om sexualitet utan också om friheten att förhålla sig fritt till sitt eget liv.”

Jag såg den sista föreställningen som gavs på Hipp i Malmö, och nu kommer uppsättningen att dra vidare ut på Sverigeturné där den kommer att pågå fram tom december 2020. Uppsättningen ges som ett samarbete mellan Malmö Stadsteater, Malmö Opera och Riksteatern.

Vad tycker du om musikaler, har du någon favorit?

Christina Karlsson

12 svar på ”Hedwig and The Angry Inch, rockmusikal på Hipp

 1. Men vad har du hittat nu ,-))
  Ja det är bra att kolla in allt, .-)
  Har inte ens hört talas om det här, fast är ju mest ute med hunadr ,-))
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

 2. Så mycket du har hunnit med sedan jag sist tittade in här! Har därmed läst ikapp mig en del och kan glatt konstatera att DU lever verkligen din dröm!
  Vi är olika du och jag Christina, vi lägger vår tid på olika saker, även om vi också har några gemensamma nämnare! 🙂 Det är trevligt att kika in här!
  Jag har behövt vila och varit frånvarande en hel del ifrån bloggvärlden en tid. Jag längtar så efter ännu mera vår och efter ny energi… tror det är på väg.
  Kramar, Gunilla

  • Kul att du gillar att kika in här. Hoppas att våren och hälsan kommer till dig med ny energi och glädje <3
   Må gott! Kram

 3. En bra musikal kan etsa sig fast i många år. Det behöver för mig inte röra sig om någon världskänd variant som plockas upp i ickeengelska länder. En lokal variant som bärs upp av någon för mig okänd person som i framtiden blir en kändis tycker jag är kul att få uppleva. Tänkte just nu på Margareta Björk och Ika Nord i min hemstad. Den där hade du inte fått med mig på. 😉
  Kram Bosse Puzzle.

  • Haha 😉 Om den kommer till Gotland så tycker jag att du ska ge den en chans och gå och se den iallafall 🙂
   Lokala varianter kan absolut vara bra de också.
   Ha det gött!
   Kram

 4. Den lät onekligen intressant och spektakulär. Vi såg ”Lejonkungen” i London och jag trodde inte att jag skulle tycka den var så bra som jag gjorde faktiskt.

 5. Vad spännande! Skulle gärna se den om den kommer till Stockholm/Uppsala. Storyn intresserar mig och musiken är också i min smak.
  Vad gäller skådespelare så är det roligt med för mig ”nytt”.
  Tack för din recension.
  kram

  • Den ska ju ut på turné som varar tom december så det kan ju vara att den kommer till Stockholm.

   Må gott!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *