Drottningen och filosofen…

121228Drottning Christina och filosofen, handlar om mötet mellan Christina och Descartes. Boken är skriven av Lundaprofessorn Svante Nordin. Min kära son har ett gediget historieintresse och detta är tredje året i rad som jag får en historiebok om drottning Christina i julklapp. Jag gillar att läsa om denna kraftfulla starka kvinna som drottning Christina faktiskt beskrivs ha varit. Hon är en del av Sveriges historia och inspirationen till att jag döptes till Christina. Min farmor var väldigt inspirerad av kungligheter och det sägs att det var hon som övertalade mina föräldrar till att döpa mig till Christina.

…så nu reser jag vidare från skönlitteraturen in i den litterära historieskrivningens berättelse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *