Om att tänka så lika att spänningen försvinner…

121226_4

Visst finns det väl något ordspråk i stil med – som man umgås blir man… Hursomhelst börjar jag misstänka att det stämmer… Min julklapp till Anders förra året var en Chanel parfym och hans julklapp till mig var en Chanel no 5 parfym… I år tänkte jag att han skulle få något helt annat, därför köpte jag Carlos Ruin Zafóns nya bok Himlens fånge som är uppföljare till Vindens skugga. Tänka sig att mannen min tänkte ungefär likadant och resonerade kring hur jag sträckläste Ängelns lek så nu sitter vi här med dubletter…och skrattar…… eftersom det inte finns någon speciell herr respektive dambok som fallet är för parfym, blir det någon av oss som får bege sig till bokhandeln för att byta den ena boken mot Paolo Coelhos nyutkomna bok som jag också funderade kring att köpa… ganska komiskt, eller hur?

5 svar på ”Om att tänka så lika att spänningen försvinner…

  1. Måste bara tillägga att Himens fånge inte är irekt uppföljare till Vindens skugga…där emellan kommer Ängelsn lek…å andra sidan kan man läsa de fristående…
    Kram!

    • Den presenteras som uppföljare överallt iallafall 😉 En uppföljare är väl en bok som kommer efter oavsett om det kommit flera emellan. Jag håller absolut med om att man kan läsa dem var för sig. Tror att det var du som tipsade oss om den första boken. Vi gillar berättartekniken och de korta kapitlena – jag läste ut den idag mycket tack vare de korta kapitlena.:) Kramar

      • Det var därför jag skrev ”måste bara tillägga” som ett litet tillägg 😉 Finns kanske folk som får ett lästips här och som gärna vill läsa i följd och som bör känna till att det finns en emellan….Uppföljare betyder för det mesta att det berättas vidare på historien från det föregående verket, används oftast när den första berättelsen har en avslutad handling och där en planerad fortsättning inte alltid varit tänkt från början.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *