från marängfika till examensfest

130126_1130126Igår överaskade Emelie med med att bjuda hem på nybakade maränger som smakade delikat. Det känns fortfarande lite overkligt att tiden har gått så fort, känns som om det var igår jag läste sagor, lekte och åkte till stallet med min lilla dotter och idag är hon en vuxen kvinna som flyttat till egen lägenhet, kör bil och bjuder hem oss på maränger…

 130126_3

På kvällen drog jag, Anders och min klasskompis Sara till till Helsingborg för att fira min klasskamrat Cias examen. Cia hade anordnat en toppenfest med god mat, tårta och festlig dukning med små citat vid varje bordplats. Tårtan hade en speciellt tjusig insida i regnbågens alla färger, en perfekt matchning till Cias passion för krambjörnarna.

Jag är den ända i klassen som valt sidoämne som medför att programmet blir 5 år istället för 4,5 år, därför inväntar jag mitt eget firande tills jag är helt klar med utbildningen om någon underar över den saken. Och jag har inte bestämt riktigt hur jag ska göra, om jag ska ha en hejdundrande fest i trädgården eller om jag ska ta familjen med mig på en avkopplande spahelg….

130127_2

Min outfit gick som vanligt i NoaNoas tecken och efter en hel del velande blev det polotröja iallafall. Vädret är ju isande kyligt och pga konsekvenser som min nackskada orsakat, så tål jag ej att frysa om rygg och nacke –  fryser jag kommer migränen lika snabbt som ett e-postmeddelande. Därför får fina axelbandsklänningar och linnen antingen trängas med en polo eller vänta på varmare tider… detta gör att jag alltid har en tendens att vara den mest väl påpälsade människan på festen, men det är ju hanterbart… de första åren efter olyckan hade jag migränsmärtor oavsett om jag frös eller inte och mest hela tiden, så min situation har ju förbättrats avsevärt ur den aspekten. Det har alltså varit en riktigt festlig lördag!

 

8 svar på ”från marängfika till examensfest

  1. Så mycket roligt din helg har erbjudit! 😀 När jag väl blir färdig blir det nog fest. Jag älskar att fira! 😀 Men det är ju ett år kvar, så vi får se. Fin du var i koftan! Vi ses imorgon. Kramar

  2. Tack, och koftan är förståss från NoaNoa 🙂
    Jag gillar också festligheter, så nog är jag sugen på att ställa till med en hejdundrande fest alltid:)
    Vi syns imorgon, Kram

  3. Fest kan man ju aldrig få för lite av! Dessutom så kul att få fira någon som gjort något så stort! Och det här med att de små trollen måste flytta hemifrån. Jag vet inte om mina någonsin kommer att få göra det:) Kram!

    • Tack. Jag trodde inte ihäller att mina barn skulle få flytta hemifrån, men plötsligt inser man att de är flygfärdiga och vill ut på egna äventyr. Och då får man vara där och stötta på ett nytt sätt 🙂 och det har sin charm. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *