The hobbit

Igår firade vi ännu en födelsedag i familjen och denna gång valde vi att avsluta kvällen med att gå och se The Hobbit på Royal. Det var lite som att bege sig rakt in i sagornas land till berättelsen om Bilbo Bagger och hans resa, den där gången för länge sedan när han bestämmde sig för att välja ett äventyr istället för vardagens trygghet. Han gav sig ut för att hjälpa dvärgarna att återkräva deras kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug…..en spännande och farofylld resa.

Jag gillar sagor och tycker att det verkar speciellt trivsamt hos hobbitarna. Fast om jag levde i Sagan om ringens värld, skulle jag helst vara en alv, deras rike är så graciöst och ståtligt. Absolut inte någon dvärg – för att leva i grottorna verkar inte speciellt trivsamt. Och inte trollkarl. Vem skulle du vilja vara om du levde i Sagan om ringens värld?

Och 3D effekten var sannerligen betydligt tydligare och verkligare än den brukar vara, jag blev nästan yr under flykten över de smala broarna som ledde över avgrundens djup. Och när elden sprutades rakt in i synfältet… och sträckte ut handen för att låta fjärilarna landa på den. Ja, tala om 3D effekt.

Som helhet var filmen välgjord men under vissa scener störde jag mig på att det var alltförtydligt att sagovärlden inte var en verklig värld. Träden rörde sig inte det minsta vid något av tillfällena då det vackra landskapet skulle visas upp. Och sen undrar jag var alla kvinnorna håller hus? Det är inte många kvinnor som förekommer i Sagan om ringen världen…

 

5 svar på ”The hobbit

 1. Ytterligare en trist sak med den filmen är det antal djur som dog under filminspelningen http://www.svd.se/kultur/27-djur-dog-under-hobbit-inspelning_7685468.svd
  Men allt går ju att kringgå…regissören har ju rätt i att inga djur dog under filminspelningen, men vad som händer vi sidan om borde de ju också ta ansvar för tycker man.
  Som svar på din fråga så skulle jag förutom alv även kunna tänka mig att vara en hobbit…älskar deras små hus och så verkar det vara en så härlig gemytlig stämning mellan dem…:)
  Kram!

  • usch då, det där med att djur dog under inspelningen har jag missat. Tråkigt.

   Och vad kul, då har jag en alvvän som precis som jag gillar hobbitarnas trivsamma hem.

   Kram!

 2. Re: Nej, du har inte missat tillfället att niga för månen 🙂 Ikväll är första kvällen man kan ana den på himlavalvet, men tvivlar på att vi kan se den för här är väldigt molnigt. Men det spelar ingen roll utan det är när du ser den som räknas…så om du inte ser den förrän i morgon eller övermorgon så kan du önska då istället…men det är alltså bara denna årets första skära som räknas….alltså nu i januari och innan den blivit halv.
  Lycka till 🙂
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *