av blommor o blader blir man glader

130112130112_1

Sannerligen att det är något speciellt med orkideér som blommar. Jag gillar de där tillfällena när jag upptäcker att en orkidée knoppas och tiden efter när jag går där och väntar och väntar på att den ska blomma….Och när den slår ut i all sin glans så blir jag så glad, så glad 🙂  För att inte tala om tulpanerna…jag fick den första tulpanbuketten redan i december, vilket är ovanligt tidigt – hursomhelst så tog jag med mig buketten hem och den höll i över en veckas tid…Tulpaner får mig att känna att snart, snart är våren här! För även om jag verkligen gillar vinter och snö så är det något alldeles speciellt med våren. Och vad är tulpanerna om inte vårens blommor?130112_2 130112_3

2 svar på ”av blommor o blader blir man glader

  1. Mmm…ja, nu är det verkligen tulpanernas tid…:) Underbart!
    Och alla mina orkidéer, som jag för övrigt fått av dig, blommar med jämna mellanrum 🙂 Har aldrig fått de till det förrän vi flyttade hit…hemligheten i mitt fall är att efter blomning får de en viloperiod i fönstret i badrummet där det är både ljust, varmt och fuktigt…deras rätta miljö m a o. Pappa har en orkidé som inte blommat på flera år så han funderade på att kasta den, efter två veckor i mitt badrum sköt den skott 🙂
    Kramen!

  2. Ja, och jag ångrar att jag inte antog erbjudandet om att övervintra oliv och apelsinträdet i din trappuppgång. Alla fyra har nämligen dött under julen trots att jag varit så försiktig med deras placering… Trist 🙁 är det när blommor inte trivs.

    Ja, du har då sannerligen en helt otrolig fönsterkarm i ditt badrum, lyckost där. När blommor blommar – det kan man kalla positiva energier i massor, enligt mig.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *