Äntligen positiva besked!

130314_3

Den senaste tiden har varit som en förfärlig oroshärd, men idag fick vi äntligen positiva besked av hematologen. För att göra en lång historia kort så har Finastes blodprover vid upprepade tillfällen de senaste veckorna varit alarmerande och det fanns en stark misstanke om att det kunde bero på en allvarlig blodsjukdom. Det skickades en remiss med stark prio till hematologen. Självklart blev jag vansinnigt orolig eftersom jag vet vilken typ av sjukdomar en hematolog är specialist på, idag var vi där och nu har det äntligen vänt. Proverna är nu helt bra igen, vilket innebär att benmärgen gjort ett fantastiskt arbete och återställt ordningen bland vita blodkroppar och blodplättar! Åh, vilken lättnad att kunna utesluta det värsta. Det kommer att bli fortsatt uppföljning under det närmsta året och ytterligare en remiss till en annan utredning angående allergichocken som inträffade men det är sådant som vi kan hantera. Nu är vi så otroligt lättade över dagens lugnande besked att vi ska fira och ha en riktigt bra fredag!

Samtidigt med denna oro för min finaste har det varit stora problem med mina gamla svärföräldrar som inte längre klarar sig själva, när svärmor som tidigare var den av de två som var någorlunda ”klar” nu har insjuknat. Detta har inneburit att väldigt mycket hänt på kort tid och att mannen varit tvungen att åka dit och vara där. Men svärföräldrarna är gamla och har haft ett bra liv därför känns det hanterbart även om det givetvis är sorgligt att se hur de försämras.

När unga människor och speciellt när ens barn blir allvarligt sjuka känns det bara så ångestfyllt och fel…Det stämmer så väl som man brukar säga att när man är frisk önskar man sig så mycket men när man är sjuk eller har sjuka barn önskar man bara en sak – och det är att den som är sjuk ska bli frisk! Idag när hematologen sa att blodproverna nu är bra kände jag en väldig lättnad och tacksamhet över att ha blivit bönhörd! Nu kan vi verkligen njuta av helgen på riktigt!

Tack alla ni som visat oss omtanke under dessa veckor (ni vet vilka ni är). Och med dessa ord vill jag passa på att önska alla en finfin helg. Nu ska det städas och påskpyntas minsann 🙂

 

 

 

2 svar på ”Äntligen positiva besked!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *