en kväll i goda vänners lag

130308_2 130308_3

Igårkväll var vi bjudna till Caroline (på bilden ovan), Josef och deras dotter Alma. Fredrik och Marie var där och Andon och hans son Simeon som är jämårig med Alma var där. Några av oss som läst svenska i Lund tillsammans strålade samman hemma hos värdparet som bjöd på en fantastiskt god cider som de själva tillverkat. Med tanke på att jag följt ciderprocessen i Carolines blogg så var det ju lite som pricken över i:et att få smaka den friska goda äppeldrycken.

Å,  vilken kväll rolig kväll det blev! Det bjöds på en jättegod sallad och lasagne och en delikat cheesecake med en frisk limesmak. Vi pratade, skrattade och hade filosofiska diskussioner om livet, litteraturen och barnen. Om hur fantastiskt det är att vara förälder och upptäcka sina barns unika egenskaper och fundera över sådant som om det är arv, miljö eller bådera som gör barnen till de unika personer de blir. Och om hur förvånad man själv blir när man upptäcker att man själv är mer lik sina föräldrar än vad man trodde att man skulle bli. Trots att man lever sitt eget liv och formar sin egen unika identitet. Om lärandet, etiken och moralen och vad det egentligen är vi vill lära ut till barnen i skolan.

Tusen tack, Caroline & Josef för en strålande kväll med god mat, cheesecake och trevligt sällskap!

4 svar på ”en kväll i goda vänners lag

  1. Ser & låter underbart!
    sv: Åh ja, den vegetariska lammfärssoppan som jag gjorde var väldans god. Rekommenderar jag varmt. Tack snälla för din himlans fina kommentar!
    Hoppas att du vill följa fotobloggen & fortsätta att kommentera!
    Lördagskramar. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *