Lycka är att vinna med …Rosendrömmar & vanilj

130306_1

Jag blev så glad idag när jag kom hem och fann en kommentar här i bloggen om att jag vunnit Queen of Kammebornias grytlappstävling 🙂 Hon kommer att virka mig en grytlapp med texten Rosendrömmar & vanilj som var mitt bidrag i tävlingen. Och det kommer att kännas så lyckosamt att Queen of Kammebornia designar och virkar en grytlapp med mina ord, speciellt för mig. Jag läser hennes fina blogg dagligen därför att den känns så ärlig, vacker och konstfull. Och jag tycker om att läsa hennes fina ord och titta på de uttrycksfulla bilderna i hennes inlägg.

Frasen Rosendrömmar och vanilj betyder något speciellt för mig eftersom jag i höstas gjorde rosensocker med tanken om att jag ska baka rosendrömmar med vanilj för att fira en speciell dag tillsammans med min man. Vi ska dricka champagne och äta rosendrömmar för att fira dagen då det var precis 25 år sedan vi träffades för första gången. Foto på sockret som det ser ut nu och på rosendrömmarna kommer så småningom. På bilden ovan är rosenbladen nyplockade, sockret och bladen har jag sedan rostat i ugnen och mixat. Nu har jag ett väldoftande rosafärgat rosensocker i en glasburk som väntar på att jag ska baka de där Rosendrömmarna med vanilj.

130306

Tänka sig att detta blev en lyckodag, jag vann en tävling och mannen har laddat bilens batteri – problemet visade sig vara att bilen drar el även när den står parkerad då vissa lampor inte går att stänga av. Märkligt, men så är det, så det lär nog bli nödvändigt med ett besök på verkstaden inom kort. men den fungerade idag iallafall. Och jag har hittat mina solglasögon! Blev så glad då jag behöver dem nu när solen är så stark, utan dem får jag en förfärlig huvudvärk. Och sen har min dotter och jag varit på galleriet och njutit av de fantastiska målningarna som hänger där just nu. Konstverk som man blir glad av och gärna skulle vilja betrakta dagligen.

 

4 svar på ”Lycka är att vinna med …Rosendrömmar & vanilj

  1. Så fint med rosensocker! Det tänkte jag göra i somras men det blev aldrig av. Nu kommer jag inte att kunna låta bli den här sommaren! Åh, att få äta rosendrömmar med den man älskar 🙂 Kram!

    • Ja, visst låter det gott och poetiskt med rosendrömmar 🙂
      Önskar dig en riktigt bra helg!
      Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *