Vår i luften

130501_2

Känns märkligt att det redan är den 2 maj, året har liksom bara svischat förbi i någon märklig form av ultrarapidfart…allt och inget har hunnits med. Igår var det riktig vårvärme i luften och jag plockade en bukett scillor, drack kaffe i solen och lyssnade på fåglarna. Men, imorse när vi vaknade var det frost på gräsmattan och iskallt, så det blir nog till att fortsätta med vinterkappan ett tag till.

130501_6

Igårkväll fick vi ett spontaninfall och bestämde oss för att åka till Lund och överaska vår son. Med oss hade vi kakor och ett litet bord med två stolar till hans balkong. Tala om att han blev både glad och överaskad när han öppnade dörren och fick syn på oss.

130502_3

130501_7

Jag tänker att hela den där grejen med att vara förälder är så fantastisk och märklig på samma gång. Tiden har gått så snabbt och jag har inte riktigt hunnit med. Samtidigt är det en ny spännande epok i våra liv som har påbörjats, där jag kommer hem till Robin och det är han som bjuder på kaffe. Det är så mysigt att komma dit till hans mysiga lägenhet och se hur fint han sköter om sitt hem. Och det känns bra att han står på egna ben och klarar av allt det där som hör vuxenlivet till. Att vara förälder är som att vara på en spännande och innehållsrik resa som pågår varje dag och jag njuter verkligen av att vara på den resan…

 

4 svar på ”Vår i luften

  1. Det måste vara en märklig känsla när det är första gången man besöker sitt utflyttade barn. Jag och min fru pratade just om det igår när vi la oss. Åren springer ivåg så fort. Märks mest på barnen. Ibland genom åren har vi önskat att vi kunde stanna tiden. Hålla kvar vid en viss tid. Omöjligt. En utopi.

    • Håller absolut med om att åren märks mer på barnen, Vi blir ju inte äldre direkt 😉 Jag har också tänkt sådär en gång – att jag ville stanna tiden och ha barnen hemma föralltid, men nu tänker jag att varje tid har sin charm. Mina barn är alltid i den bästa åldern och varje år innehåller så många överraskningar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *