Rabarberfest…

130628_6 kopiera

All den saft jag kokte före midsommar blev så himla god att den redan är uppdrucken. Den har varit läskande god under både soliga och regniga dagar, midsommarfestligheter och familjemiddagar. Idag gav jag mig ut i vårt vildvuxna trädgårdsland och skördade en stort fång rabarber, kanske sista skörden för i år eftersom det bara blev några pinniga stackare kvar ute i landet. Men vem vet…kommer det lite regn och solsken på det så kan det växa till sig igen. Jag fick ihop en hel famn rabarber att koka en stor sats ny saft som blev sanslöst god…

130628_4 kopiera

Maken ska ta med en flaska saft och bjuda på sin gamla mor som är på tillfälligt vårdboende eftersom hon är svårt sjuk. Svärfar fick smaka av den andra saften redan på midsommardagen när vi hämtade hit honom för att bjuda på en midsommarlunch i solskenet. Om det är något som piggar upp de ”gamle” så är det välbekanta smaker av sådant som är hemlagat…. Det är för tråkigt att det ska vara så svårt att ordna så att gamla människor med olika diagnoser kan få bo ihop…just nu måste min make och hans syskon turas om att ordna så att svärfar kan få komma iväg och hälsa på sin fru som han levt med i närmare 65 år… Tänk att det alltid är ett evigt knixande med tiden och livspusslet…

2 svar på ”Rabarberfest…

 1. Mmm, rabarber som är så gott! Här blir det rabarberkompott med maränger och vispgrädde imorgon.

  Det är tråkigt det där när vården inte kan lösa så att gamla kan få bo tillsammans. Var finns medmänskligheten? Självklart ska de få bo tillsammans. Jag hoppas att det löser sig.

  Ta hand om dig och njut av all god rabarbersaft.

  Kram Lotta

  Ps. Du får gärna dela med dig av ditt goda recept på rabarbersaft. Om du vill.

  • Det låter gott, har aldrig provat just den kombinationen – så tack för tipset.
   Mitt rabarbersaft recept är världens enklaste, det kommer ett blogginlägg med receptet inom kort.

   Och tack för omtanken, vi gör vad vi kan för att hjälpa svärföräldrarna till samma boende – så vi får hoppas att det ordnar sig till sist.

   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *