Sommarlov – det är då jag njuter av att inreda, städa och skapa lite symmetri i vardagen.

130624_13

Blir fortfarande lycklig varje gång jag vaknar och ser den vackra ElvedenSapphire tapeten och jag njuter av att ha tid för att inreda hemmet. Idag plockade jag in blåklint och en pion för att ställa i den bedårande blå vasen som jag länge kastat längtansfulla blickar efter. Pionen är en doftpion som jag plockade in från min trädgård – den doftar ljuvligt men så mycket att man inte mäktar med mer än en i ett rum. På dörren hänger ofta en klänning…

130624_7

Jag som i vanliga fall oftast hänger tavlor och ställer prydnader osymmetriskt, kände idag ett behov av symmetri – kanske av skälet att det blev så vackert att placera en Marimekkoskål på varje sida om den blåklocksformade vasen.

130624_17

Detaljstudie..

130624_15

Stilleben. Blomsterbuketten från ovan…

130624_18

Rosenbladen kommer från de vackra rosorna jag fick av maken för några veckor sedan.

130624_8

På andra sidan om sminkbordet står en byrå…

130624_9

…och på den står mina favoritparfymer.

130624_10

Jag har bestämt mig för att mina fina klänningar ska få komma fram i rampljuset, har själv sytt de tre som syns på bilden ovan.

130624_11

I varje ros finns en pärla…

130624_12

Till och med i rosorna längs den draperade fållen. Jag älskar detaljer, tog god tid på mig och var väldigt noggrann med de kreationer jag sydde upp. Denna midnattsblå balklänning sydde jag som en form av examensarbete när jag gick textil och beklädnadsteknisk, då var jag väldigt smal så när det några år senare var dags att gå på makens examensbal fick jag sy en ny. Det var då jag sydde den andre lite ljusare turkosblå balklänningen i dupionsiden, klänningen var som en dröm att dansa runt i till långt inpå morgontimman…

130624_19

Den härligt vinröda klänningen har jag burit många gånger, men första gången var när jag blev gudmor till min systerson för 12 år sedan, därefter har den burits som julklänning, nyårsklänning, födelsedagsklänning och vid andra högtidliga tillfällen…den har en vacker snörning i ryggen. Varför stänga in tjusiga kläder i garderober eller hänga upp dem på vinden när de i själva verket är som små konstverk med massor av berättelser…Den här hängaren är uppsatt speciellt för att visa upp vackra klänningar och nästa att göra på listan, är att fodra hängarna och klä dem med ett vackert tyg.

Och nästa stora inredningsprojekt är vardagsrummet som kommer att bli som en ljuvlig Rosenträdgård…idag bestämde jag mig för tapeter med röda rosor från Laura Ashley, de är otroligt vackra.

10 svar på ”Sommarlov – det är då jag njuter av att inreda, städa och skapa lite symmetri i vardagen.

 1. Underbara bilder och fantastiska klänningar. Vilken gåva att kunna sy och skapa med sina egna händer. Skulle så gärna vilja kunna men har konstaterat att jag inte har tålamod nog. Lycka till med tapetseringen, skall bli spännande att se. Kramar Liza

  • Ja, det är verkligen roligt att kunna sy – men det tar tid och tid är som du vet en bristvara i en students liv – så det blir inte lika mycket sytt som jag vill. Men rätt vad det är så tar jag mig tid.
   Kram Christina

 2. Verkligen inspirerande bilder vill bara hem o göra om när man ser hur fint det kan bli. Fint o använda Klänningarna som inredningsdetalj oxå! Fast blir du inte sugen på att använda dem? Kram

  • Om jag blir sugen på att använda klänningarna så är det ju bara att ta dem på sig. Och eventuellt hänga fram en annan klänning under tiden 🙂
   Kul att du gillar mina bilder, men inte behöver du göra om hemma hos er – Ni har det ju jättefint. Låt mig fota så får du se 😉
   Kramar från storasyster 😉

  • Tacksåmycket! faktum är att att jag planerat och drömt om detta sovrummet i åratal innan det väl blev möjligt 🙂 Kram Christina

 3. erat sovrum är verkligen vackert o dina egenhändigt sydda klänningar ljuvliga man får nästan lust att gå på bal kram mamman

  • Vad roligt att du får lust att gå på bal, vi kanske skulle ställa till med en nyårsbal 😉 Kram

 4. Och jag njuter av dina bilder och ord Christina. Vilket härligt inlägg! Fyllt med lycka, lugn och skön sommarkänsla. 🙂 Och vilket vackert och harmoniskt sovrum ni har. Och dina vackra klänningar sedan. Vilken glädje att ha gåvan att kunna sy sina egna kläder. 🙂

  Fortsätt njuta av sommarlov, sommarkänsla och din sprudlande kreativitet.♥

  Kram Lotta

  • Tack, för dina fina ord – jag blir så glad av att höra/läsa att jag inspirerar. Och Ja, jag njuter verkligen av att vara lite sommarledig och ha tid för sådant som blivit eftersatt under övriga året.

   Önskar dig också en fortsatt fin sommar!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *