Vintageparty…

130624_3

När min syster sökte inspiration för hur hon skulle anordna sitt 30-års kalas, kunde jag inte låta bli att utbrista –  Vintageparty. Sen tipsade jag om den inspirerande boken Vintageparty som innehåller bilder vackra som ögongodis och fantastiska tips på hur man fixar sin fest. Jag har sedan en längre tid följt författarna Emma, Louise och Lindas bloggar och läst om bokens tillkomst från det att den var ett hemligt projekt tills dess att den blev klar, gavs ut och tjejerna nu börjat resa runt och föreläsa om boken och livsstilen Vintage. Vintageparty är en bok skapad av tre drivande kvinnor som inspirerar.

Vintage har ju kommit att bli en hel livsstil och att omskapa sin livsstil på en vecka gör man ju inte men att anordna en fest med temat Vintageparty fungerar utmärkt. Det blir ju framförallt ett tillfälle för gästerna att diskutera vad begreppet Vintage egentligen innebär…Och att finns det en charm i gammalt porslin med historia. Min syster Emma dukade med underbara rosenkoppar som varit mormors och mammas lite mer stilrena vita koppar med gulddekoration, blommor på bordet, finaste kakbuffén med egentillverkade kakfat och massor av delikata bakverk, tårtor och kakor, tjusiga egentillverkade servettringar. Det blev ett himla vackert kalas!

130624_4

Min man använde sin farfars gamla fickur och jag en berlock som varit min farmors, båda från början av 1900 talet och nog är väl det äkta vintageanda. Jag drog på min NoaNoaklänning och maken sin grå kostym med väst.

130624_1

Och så försökte jag mig på att göra pin-curls, men att dölja hårnålarna lyckades jag inte med så det fick bli på mitt eget vis och det funkade utmärkt…

130624_2

Till min syster vill jag säga, Tack för att vi fick komma på ett riktigt mysigt kalas i er underbara trädgård!

8 svar på ”Vintageparty…

 1. Håller verkligen med om att det är en helt fantastisk bok. Vi ska ha bröllopsfest med vintagetema nästa år och den är min främsta inspiration 🙂 Verkligen fina bilder från kalaset. Dukningen är verkligen jättechqrmig och du och maken riktigt tjusiga. Kramar Liza

  • Åh, vad härligt med bröllop! och med vintagetema dessutom…. Då ser jag fram emot att få ta del av planering och bilder i din blogg.
   Kramar Christina

  • Det känns bra när man kan förgylla tillvaron utan att gräva stora hål i plånboken. Vintagedukning blir ju så vackert och man kan variera i det oändliga känns det som. Kram Christina

 2. Blev verkligen ett lyckat party och tack än en gång för presenterna. Tavlan har fått massor av beröm och passar perfekt i vårt vardagsrum. Dock har jag sagt till folk att du gör bara ett exemplar av varje tavla 😉

 3. Den där fina boken stod jag och bläddrade i sist i bokhandeln. Så fin! Kanske det blir ett köp trots allt. 🙂

  Vilka härliga bilder från din systers Vintageparty. Så fina ni var! 🙂 Och jagkan inte låta bli att le när jag ser bilden av rosporslinet. Den servisen hade min mormor och nu står den hemma hos min mamma. Vilka minnen! 🙂

  Kram på dig♥

  • Jag älskar den där rosenservisen, den är så otroligt vacker! Vilket sammanträffande att din mormor också hade en sådan. Min syster kan skatta sig lycklig som fick den 😉

   Kramar <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *