Blott Sverige svenska krusbär har….& jordgubbar, röda- och svarta vinbär

130721_4

Jag har varit hundvakt över dagen, till denna otroligt söta lilla Prazský krysarík. Jag flyttade runt mina tavlor längs väggarna för att kunna bestämma vilka som ska hänga var…Lilla hunden tyckte att jag skulle titta på honom istället och hoppade upp på en stol där jag ställt denna målning och så satte han sig demonstrativt framför, gnydde och tittade på mig med sina stora ögon. Om det betydde – Se mig, klappa mig, ge mig en bit skinka och sen en promenad,  så lyckades han bra med sin kommunikation. Visst är han söt? Han gör sig riktigt bra framför  målningen av Monets näckrosträdgård….

130721_5

Nåja, sen gick vi ut i trädgården och plockade krusbär. Det finns massor av krusbär kvar, kanske beroende på att busken har stora taggar och jag tror inte att duvorna och de andra fåglarna gillar taggbuskar. Lyckades fylla en stor skål med bär utan att repa upp armarna alltförmycket.

130721_3

Fyllde en liten skål med svarta och en annan skål med röda vinbär.

130721_2

Jag har helt enkelt fått dille på att koka saft, tror aldrig att jag kokt så mycket saft någon sommar. Men det blir ju så gott, nyttigt och ekologiskt eftersom jag plockar bären i vår vildvuxna trädgård. Jordgubbarna hade jag i kylen, och de kommer inte från trädgården, dem köpte jag i affären häromdagen till efterrätt och nu hamnade några av dem i saften. Hursomhelst så blev det två sorters saft: Jordgubbs- och krusbärssaft. Och en blandning av röda- och svarta vinbär.  Jag testade att blanda i lite vaniljsocker och mynta i några av flaskorna och det blev så gott. Egentligen smakar saften mer som juice eftersom jag har väldigt lite socker.

130721

Som vanligt så improviserar jag när jag kokar saft: Häller bär i en gryta, fyller upp med vatten. Låter blandningen koka upp och sedan småkoka/sjuda tills alla bären kokt sönder. Sila bort fruktköttet. Och häll saften i en stor gryta, vispa i lite socker och låt saften koka upp igen… Därefter är det bara att hälla över saften i väl rengjorda flaskor. Så gott!

 

 

10 svar på ”Blott Sverige svenska krusbär har….& jordgubbar, röda- och svarta vinbär

    • Hihi…Tack, jag borde kanske framkalla och ha bilden med på min nästa utställning 🙂 Kram

    • Ja, det hade inte varit dumt 😉 Köp en tavla och få en hund på köpet…..(skämt åsido, det är min systers hund)
      Ha det fint! Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *