att inte kunna få ro i kroppen förrän vissa måsten bockats av från att göra-listan

130722_1

Jag kan inte få ro i kroppen, eftersom jag har en gammal salstenta i Svensk språkhistoria att ta igen. Ni som följt min blogg länge minns säkert att jag beklagat mig över denna tenta förr. Och visst är det märkligt hur svåröverstigliga hinder tycks ta obegripligt stora proportioner av ens tid i anspråk. Allt det jag uträttat på utsatt tid under dessa 5 år förlorar sin betydelse och jag kan inte glädjas fullt ut – eftersom denna tenta ger mig ångest varje gång jag ser den… och möjligheterna att omtenta är få – vilket späder på den där inre pressen.

Visst drar jag iväg på en och annan utflykt med barnen, läser skönlitteratur, renoverar och snart ska jag på Shakespearefestival – så lite avkoppling blir det ju – men hela tiden gnager den här tentan i mitt inre. Därför blir det inga latdagar i skuggan, läsmaraton av skönlitteratur och inget måleri – jag måste läsa språkhistorisk grammatik, vissa saker är det bara att acceptera.

Men ska man ha ångest så kan man ju lika bra försöka ha det med stil. Jag dricker hemkokt saft och äter fantastiskt goda pastiller som jag fått av Caroline. Klär mig i fina klänningar. Dricker kaffe och pluggar tills jag nästan storknar. För tillfället är bloggen mitt lilla andrum….

(På tal om Saft så blev det vansinnigt gott med Myntablad och äkta Vaniljpulver i Krusbärs & Jordgubbssaften. Mynta och vanilj blandade jag i samtidigt med den sista uppkokningen, tillsammans med lite socker.)

4 svar på ”att inte kunna få ro i kroppen förrän vissa måsten bockats av från att göra-listan

 1. Visst är det märkligt hur vissa saker bara är så tråkiga att ta sig an. Som en gammal salstenta. Jag har en inlämningsuppgift som bara måste fixas nu. Men det är ju så trist!
  Kram och kör hårt!

 2. Ja fy för dessa måsten som hänger en i hasorna. Du gör rätt i att njuta av din hemlagade saft! Det låter fantastiskt gott!
  Vad kul att du hittade till min blogg, du är så välkommen. Och visst är det mums med polkabetor. 🙂

  Kram

  • Ja, mer saft åt folket! Och kanske en och annan polkarädisa, men det måste jag prova innan jag vågar skriva under på.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *