det är något särskilt med kappor, klänningar och humlesurr…

130724_4

Denna ljuvliga kappa alltså! Jag spanade in den redan i våras, i Noa Noas vårkollektion och sen har jag tänkt på den då och då. Nu äntligen fanns den med på sommarrean och då fick den följa med mig hem. Färgen är spännande, jag ser den som dovt ljunglila, men på etiketten står att den är light caviar. I vissa ljus ser den nästan blekt militärgrön ut enligt somliga och andra säger att den är grå, men jag ser den som sagt som en dimmig nyans av ljunglila…lila som höstljung eller rosalila som den väldoftande lavendelblomman..

130724_2Oh, den här ska få följa med till England och gå på konstmuséum och på Shakespearefestival…Längtar!

130724_6Och min egenhändigt redesignade jättegamla kappa får stanna hemma och hålla ställningarna. Den väcker ju en del uppmärksamhet med sina färgglada knappar, dukar och broderier… men tycker om den gör jag fortfarande.

130724_1

Rosen på ryggen har jag klippt ur ett gammalt gardintyg, de virkade vita spetsdetaljerna kommer från ärvda dukar som min farmor virkat. Och de röda knapparna är helt enkelt virkade av mig på fri hand – tidigare hade kappan tråkiga plastknappar som jag virkade röda och vita ”kläder” till.

130724_5

Den här klänningen, som inhandlades till min rara kusins bröllop förra sommaren – den ska packas ner…. men den färgglada käppen får stanna hemma ….

130724_3

Åh, denna sommarvärme! Det är helt otroligt vad varmt och skönt det är, humlorna surrar och fjärilarna leker…

14 svar på ”det är något särskilt med kappor, klänningar och humlesurr…

  • Tack! Kul att du gillar min redesignade kappa, ibland vill man dock ha något som inte är fullt så uppseendeväckande och då passar den nya utmärkt.

   Kram Christina

  • Ja, jag är så förtjust i Noa Noa – I deras otroligt vackra klänningar speciellt, färgerna och den romantiska, bohemian chic stilen… så fint!
   Kram!

 1. Hej du vackra! Vilken tur att din favoritkappa fanns på sommarrean och fick följa med dig hem. Skön känsla när man hittar det där som säger tjong inom en. Jag hittade en härligt tunn blå sommarklänning häromdagen och jag måste säga att den är rent ljuvlig nu när det är värmebölja. Love it!

  Sköt om dig Christina!

  Kram Lotta

  Ps. Tokgillar hur härligt kreativ du är vännen och din fina redesignade kappa. 🙂

  • Ja vilken tur jag har som fick med mig min kappa hem:)
   En blå sommarklänning låter vackert, lite som en svalkande sommarbris…

   Tack för dina fina ord om kretivitet!

   Och ta väl hand om dig, du också! Kram Christina

 2. Ååååå villken vacker kvinna i en vacker kappa var det första jag såg. En glad kännsla fick jag. Mycket snygg kappa och en jättefin klänning med. Kläder är så roligt. Lite grå ljunglila vill jag nog tycka om nyansen som är en fin färg.
  Humlesurr är underbart det! Värme är åkso häääärligt och sommaren ÄR bäst!
  Ha så gott och kraaaam!

  • Tack för dina glada ord, Tant Glad!
   Glädje är precis vad jag vill sprida här.
   Kramar Christina

  • Tack, Ja, det ska verkligen bli helt underbart att bege sig till England. Men med tanke på värmeböljan så nöjer jag mig nog med en kappa och desto fler klänningar.
   Kram Christina

  • Tack, vad roligt att så många gillar den! Den är i alla fall ovanligast, ingen annan har en exakt likadan.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *