Den vita kaktusblomman…

130725_7

Det här är en närbild av en alldeles speciell kaktusblomma, att den blommar är sällsynt och själva blomsterperioden är över på en dag. Kaktusen finns hemma hos min mamma och hennes sambo och idag var det första gången jag fick se den blomma. Och jag säger då det, vilken blomma! Otroligt vacker!

130725_6

Och i min iver över att ha fått se den blomma så glömde jag bort att fråga vad den heter, men att det är en kaktus går ju knappast att ta miste på.

130725_5

Här ute på landet bor min mamma. Utsikten över de skånska slätterna är helt fantastisk! Att trädgården dignar av blomster, bär, buskar och träd är mammas gröna fingrars förtjänst…. I huset finns ett nostalgirum med en massa gamla prylar som hennes sambo samlar på. Och så gillar han att meka med gamla bilar.

130725_3

 

Ska man ta en provtur i den här bilen så får det bli en solig dag eftersom den inte har några fönsterrutor överhuvudtaget. Men jag gillar det att det står ”Have a nice day” på registreringsskylten.

130725_4

En provtur i den här bilen skulle nog kännas som en spännande tidsresa….

8 svar på ”Den vita kaktusblomman…

  1. Verkligen en söt liten blomma. Häftigt ändå hur en blomma kan skjuta iväg på det viset. Bilen är verkligen helt fantastiskt cool. Även om bilar är säkrare och mer praktiska idag så var de onekligen snyggare förr. Kramar Liza

  2. jättefina bilder jag vet inte vad kaktusen heter vi köpte en påse blandade kaktusfröer för ca 6-8 år sen det blev många kaktusar i växthuset i åby detta är nog 3-dje året den sorten blommar kram

  3. Visst är det häftigt med en kaktus som blommar bara en kort tid. Vi har också haft en sådan. Vad mysigt din mamma och hennes sambo har det. Härliga bilder. Den där Pv:n förknippar jag med barndomsbilar.

    • Ja, det är verkligen fascinerande med de där kaktusarna. De där bilarna är betydligt äldre än mig kan jag avslöja, men visst fanns det en del sådana på gatorna även när jag var liten.
      Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *