idag var alla vi kring bordet som blommor – i en alldeles unik blomsterbukett

130813_1

Hon sa, – Det är en tillgång att ni är alla är så olika. Ni som nu sitter här kring bordet just nu är som blommor i en unik blomsterbukett där ingen är den andre lik….

Jag tänkte att det var en fin liknelse och att det kändes speciellt att sitta där kring bordet och liknas vid en blomma… och ju mer jag tänkte på det desto finare kändes det där ögonblicket.

Att säga vanliga standardfraser till andra människor,  kräver inte det där lilla extra engagemanget. Men när människor vågar säga sådant som är särskilt vackert eller annorlunda, då tänker jag att personen i fråga är både modig och speciell. Jag tycker om att inspireras av och ha sådana personer i min omgivning, personer som vågar uttrycka och sprida glädje omkring sig med hjälp av fina ord och gärningar. Och när någon liknar sina medmänniskor vid blommor då tänker jag att ögonblicket blir poetiskt, och vackert.

130813Att vara ny på en arbetsplats tar en hel del krafter i anspråk, och tala om att vara vansinnigt trött när man kommer hem. Därför kändes det synnerligen behagligt att ta ett kvällsbad, med några rosenblad, lavendelkvistar, mynta och massor av skum. Att bara ligga där, lyssna till ”vågskvalpet”, regnet utanför fönstret, vifta på tårna och ha det allmänt bra – piggar upp en hel del må jag säga. Att se blombladen flyta runt bland skummet i badet och skapa små oväntade konstverk,  gjorde badstunden till en behaglig estetisk upplevelse.

130813_2

 

 

8 svar på ”idag var alla vi kring bordet som blommor – i en alldeles unik blomsterbukett

  • Ja, det är många tankar som surrar och fladdrar rundor.. Och otroligt mycket att planerera!

   Ha en fin fortsatt dag!
   Kram Christina

 1. Visst är det så att de människor som säger fina sakerna och tittar en i ögonen samtidigt är modiga och beundransvärda. Och det är väl såklart att du ska blogga nu när du är lärare! Kram

  • Tack, det kan behövas – för denna vecka lär det bli mycket att stå i. Kul att du gillar mina bilder, bildnörd som jag är.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *