Jag kommer att köra vägen genom skogen varje dag och undra vilka djur som gömmer sig bakom träden…

130723_1

Det fina är att jag måste svänga av från den stora vägen och köra igenom en skog för att leta mig ut till det lilla samhället där skolan ligger. Känslan är positiv, kollegorna verkar toppen, jag har en ”egen” bildsal som med lite förberedelser kommer att bli riktigt bra att bedriva undervisning i. Men det finns vansinnigt mycket att göra innan eleverna kommer på måndag, så jag hoppas att ni har överseende med att bild och text här inne kan bli lite sparsmakad den närmste tiden.

Inte pga att jag får mer att göra än vanligt, utan snarare med tanke på alla förändringar som pågår. Jag behöver stanna upp, reflektera och fundera – på om jag kan fortsätta blogga på som ”vanligt” eller om jag behöver omvärdera och flytta gränserna för vad och hur jag bloggar.

Jag vill fortsätta ha en positiv framtoning, samtidigt som jag är personlig, uttrycker utvalda känslor, åsikter och, filosoferar kring olika tankar. Skriver dikter, recenserar operaföreställningar, teaterpjäser, visar mina målningar och fotografier… Men jag blir en mer offentlig person som lärare. Jag kan skriva om min roll som lärare och hur jag förhåller mig till särskilda frågor, men kommer självklart inte att skriva några detaljer kring skolan där jag arbetar.

Jag tänker att så länge jag visar respekt för mina medmänniskor, inte lämnar ut känsliga uppgifter, inte ventilerar förhastade funderingar eller publicerar bilder som kan uppfattas som olämpliga eller på människor utan medgivande – så är det okej att blogga, trots att jag arbetar som lärare. Jag trivs med att socialisera i bloggsfären, gillar bloggen som kommunikationsmedel och vill fortsätta blogga.

Hur tänker ni kring bloggande lärare? Och hur skulle du reagera om du fann din lärares blogg eller om du fann någon av dina barns lärares bloggar?

 

 

 

12 svar på ”Jag kommer att köra vägen genom skogen varje dag och undra vilka djur som gömmer sig bakom träden…

 1. Jag har funderat på det där när jag skriver i min blogg då jag om en termin ska börja söka jobb på olika HR avdelningar. Hur kommer de att uppfatta mitt bloggande? Men bloggen håller en lagom djup nivå utan att gå in på för personliga detaljer så jag tror nog inte att det är något negativt.

  Hade jag fått veta att mina barns lärare bloggar så hade jag som första reaktion blivit nyfiken och gått in och kikat. Så länge bloggen inte handlar om några konstigheter så skulle jag inte ha några problem alls med en bloggande lärare.

  Kram Linda

  • Tack fina du för din kommentar. Jag har varit inne på din blogg och lämnat ett litet spår, var ju tvungen att ta reda på vad HR avdelning är, för det hade jag ingen aning om.
   Ha en fin fortsatt dag.

   Kramar Christina!

  • Jag tänker att bloggandet inte ska påverka hur professionell jag är på arbetet. Även om jag naturligtvis granskar mina inlägg lite noggrannare.
   Tack för din kommentar, olika åsikter och funderingar är värdefulla.
   Ha det fint! Kram Christina

 2. jag tror nog du kan hålla jobb o blogg isär fast de blir kanske inte lika mycket tid till bloggen första terminen .Mycket vacker bild kramiz

  • Ja, visst det kommer jag säkert att göra – hålla blogg och arbete isär alltså.
   Ha det fint!

   Kram Christina

 3. Jag skriver ju vanligtvis inte om jobbet, och även om jag är personlig så brukar jag tänka att jag inte skriver något som jag inte skulle kunna berätta för vem som helst, när som helst. Det försöker jag lära mina elever också 😉 Dessutom finns det en hel del riktigt bra skol- och lärarbloggar som diskuterar allt möjligt som har med skola och utbildning att göra, så jag tycker inte alls att bloggen är något problem så länge man håller det på en bra nivå.

 4. Håller helt med Elin i ovan inlägg, kan vara lärorikt för dina elever oxå. Hade tyckt det va intressant om mina barns lärare bloggade. Din blogg är helt och hållet ngt att vara stolt över. Smakfulla och intressanta inlägg. Hoppas på att du fortsätter! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *