med energi från London…

Nu är vi hemma, dricker svenskt kaffe och jag sorterar resebilderna – vilket tar sin lilla tid med tanke på att jag ofta knäpper av flera hundra bilder/dag. Det är något visst med att fotografera, att välja ut den perfekta vinkeln och få syn på detaljer. Ibland lyckas man fånga de där magiska ögonblicken och ibland lyckas man inte alls och ibland fångar man något helt annat än vad som var avsikten.

130803_10

Men London alltså, hujedamej vilken stad. Arkitekturen är så storslagen och speciell. Byggnaderna är otroligt pampiga och talande. Jag är så sugen på att gå en kurs och fördjupa mig i engelsk arkitektur för att lära mig mera…och det känns så frusterande att Tiden inte räcker för allt jag vill hinna göra och lära mig. På tal om Tiden så finns det otroligt många vackra klockor i London, bara kolla in ”Big Ben-klockan” )på bilden ovan) som egentligen heter Great Bell of Westminster. Och mötet mellan klockan lycktstolpen och solen kan få vem som helst att bli bländad.

130803_15

Lyckstolpar är en annan detalj som fascinerar mig, de på bilden ovan pryder fasaden till, School of London. Vilket hantverk!

130803_12

Hela promenadvägen längs Themsen pryds av dessa vackra lycktstolpar.

130803_9

De röda telefonkioskerna är så vackert färgstarka. Känns himla pittoreskt att det går att ringa från dem och det ljusblå skåpet i bakgrunden är en station därifrån man kan tillkalla polis om det skulle behövas.

130803_11

Bänkarna längs Themsen är inte bara sköna att sitta på, utan även en fröjd för ögat. Här satt jag och tog igen mig en stund, njöt av utsikten, studerade duvorna och alla människor som spatserade förbi. 130803_16

Den här byggnaden är något i särklass, The Royal Court of Justice,  tala om respektingivande, bara själva byggnaden är stor som ett helt kvarter. Undras hur det känns att arbeta i en sådan byggnad, förmodligen känner man sig väldigt liten när man går in genom den jättelika porten. Men så är det ju ofta att vara människa, att man på något sätt är både stor och liten på samma gång.

130803_13

Till efterrätt valde Anders Tiramisu och jag en Panacotta som smakade ljuvligt. Till det drack vi vars en fyllig dubbelexpresso – så gott.

Sista kvällen i London vandrade vi längs Themsen och upplevde London by Night, så vackert!

130803_14

Och jag lyckades fylla på energidepåerna rejält där borta i England! Vi kom hem sent i förrgårkväll och igårmorse när jag vaknade var min första tanke att jag skulle ge mig på och renovera den blivande klädkammaren så att den är klar innan jag börjar arbeta. Igår flyttade jag ut grejerna därifrån, målade tak och grundade väggarna. Hann även med att klippa den vildvuxna häcken på framsidan av huset. Och nu ska jag måla väggarna.

På återseende!

3 svar på ”med energi från London…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *