och så var vi ju i Cambridge…

130803_5

Vi besökte den botaniska trädgården i Cambridge, den är helt otroligt vacker. Rosorna var nästan helt överblommade. Men näckrosorna blomstrade för fullt. Anders stod på andra sidan sjön och smygfotograferade mig när jag var i full färd med att dokumentera.

130803_17 Jag fotograferade näckrosor.

130803_7

När jag fick syn på honom tittade vi på varann genom kameralinserna och fotograferade varann samtidigt.

130803_19

Botaniska trädgården innehåller så vackra miljöer. Att grönt är så skönt, stämmer sannerligen.

130803_6

Miljön på den här lilla fiskrestaurangen som vi besökte en eftermiddag var så mysig, kolla bara in de ruffa plankorna på väggen. Den där träväggen gav mig idéer för eventuella inredningsprojekt här hemma. Det här fotot tog kyparen. 130803_4

De där collageträdgårdarna är vackra och byggnaderna helt otroliga. Vilken känsla att vara Cambridgestudent och bo i denna underbara miljö. Studenterna bor i de här historiska tjusiga byggnaderna, men det är inte här lektionerna hålls, själva utbildningen hålls i andra byggnader så studenter från olika collage kan mycket väl mötas i samma lektionssal om de går samma kurs. Bilden nedan är från Kings College, stilen på arkitekturen är gotisk. Bilden är tagen från baksidan av collaget under vår ”puntingtur” på floden.

130803_8

Vi tog en guidad puntingtur på Camfloden som rinner genom Camebrigde, och den här bilden av oss togs av damen som satt mittemot.

130803_1

Det var himla mysigt att glida runt på floden.

130803_3

Två kvällar i rad gästade vi Shakespearefestivalen som hölls i collageträdgårdarna, Homerton- och Trinitygarden. Tyvärr så fick man inte fotografera under föreställningarna. På bilden ovan ser man biljettbordet, lamporna och några av sittplatserna.

130803_2

Vi satt på första raden och detta är utsikten framåt. Familjer och vänner kommer i god tid före föreställningen för att hinna äta och dricka tillsammans. Man tar med sig en filt och har picknick i gräset. Och vi var snabba med att anpassa oss till rådande kultur, så dag 2 hade vi med oss filt, vin, vatten, bagetter, frukt och choklad. Och föreställningarna var alldeles underbara. Vi såg Hamlet och En midsommarnattsdröm.

2 svar på ”och så var vi ju i Cambridge…

 1. Vilka härliga bilder. Botaniska trädgårdar är alltid spännande att besöka, särskilt de som är lite äldre. Spännande med Shakespearfestival, är den årligen återkommande? Känns ju som något man onekligen borde besöka i så fall. Kramar Liza

  • Tack! Ja, jag kan varmt rekommendera att ta familjen med på teater i Cambridge. Bifogar en länk, den är en årlig tradition och varar i en hel månad. Kolla in länken, några pjäser ges varje år så man kan boka in några kvällar i rad. En Midsommarnattsdröm
   är den jag främst rekommenderar.
   http://www.cambridgeshakespeare.com/

   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *