Äppelblom, solskensdagar och massor av arbete…

130906

Vet att min uppdatering inte varit lika regelbunden som vanligt. Den senaste tiden har det inte funnits utrymme till annat än arbete. Det finns liksom en del som måste fixas och organiseras i bildsalen. Jag är en vän av ordning, vill ha koll på var grejerna finns, vill gärna ha materialet samlat efter färg och framförallt så vill jag skapa en inspirerande miljö för eleverna och mig att arbeta i. Utrymme för planering och ”städning” av bildsalen finns inte i schemat, därför blir det till att börja tidigare och sluta senare dagligen. Fördelen är ju att jag vet att det kommer att bli lugnare, när jag väl har skapat ordning i kaoset…och när all teknik väl fungerar som den ska…

När det gäller själva undervisningen och arbetet med eleverna – så trivs jag som fisken i vattnet. Det är så roligt att träffa alla dessa fina personligheter varje dag! Det är så utvecklande att dagligen förmedla kunskap om bildkommunikation och mötas av elevers kreativa idéer och problemlösningar. Just nu är temat visuell kultur, vi pratar om symboler, ikoner, bildkommunikation, utför bildanalyser, designar, fotograferar och iscensätter. Det är så spännande och jag önskar att ämnet bild hade fler undervisningstimmar på schemat. Bildkunskap är ju faktiskt ett av de mest grundläggande och viktigaste ämnen i skolan!

 

 

2 svar på ”Äppelblom, solskensdagar och massor av arbete…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *