Livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder…

130928dim

Livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder! Citatet läste jag häromdagen i Visa Lizas fina blogg, och jag tänker att det stämmer så väl… Jag har nog alltid haft en speciell relation till kläder, och då speciellt klänningar. För visst är det något visst med klänningar som har vidd i kjolen, sådär att den bildar ett klockliknande mönster när man dansar och snurrar runt. Kläder har en förmåga att påverka både humör och sinnesstämning via färg, form, mönster och design.

Av någon anledning samlar jag på mig massor av klänningar. Färgglada kjolar och klänningar trängs på galgarna och de där klänningarna gör ofta vardagen lite festligare och gladare. Som idag när jag äntligen mår bättre, tack vare att jag vilat bort den där gräsliga migränen. Då njuter jag av att kunna dricka kaffe igen, lyssna på musik och ta en svängom för mig själv samtidigt som jag städar eller gör något annat sådant som försummats medan jag mått dåligt och inte mäktat med. Prickiga klänningar, musik och dans hör liksom samman på något vis.

Och det behöver inte ”kosta skjortan” att samla på sig en massa fina klänningar som många tror. Man kan passa på att fynda när det är rea, ordna klädbytardagar då man byter kläder med goda vänner som tröttnat på sina, man kan köpa vintage eller spara sina egna kläder så länge att de blir moderna igen med lite ”redesign”. Men det är en stor fördel om man kan hantera en symaskin eftersom man kan redesigna och sy om sådant som inte passar eller som behöver fräschas upp med nya detaljer.

Idag mår jag bra och det firar jag med att lyssna på jazz, fästa en blomma i håret, dra på mig en prickig klänning och lila strumpor. Livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder!

130928_1dim

 

12 svar på ”Livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder…

    • Ja, varför inte göra vardagen till en fest? Mer klänningar åt folket 🙂
      Och massor av NoaNoa klänningar och kjolar då förståss, fast dem behåller vi nog själva 😉

      Stor kram till dig fina du!

  1. Vilka härliga bilder på dig och klänningen är verkligen jättefin. Kan ju inte annat än att hålla med om att livet är för kort för att gå klädd i tråkiga kläder 😀 Tack snälla för att du lyfter fram min blogg så fint. Kramar Liza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *