springer som en ekorre i ett hjul

131003

Återigen hör jag låtar som, ” Tiden är en dåre med banjo, tiden är en galning som går lös så håll hårt i dina dagar”…. Längtar efter en lugnare vardag, en vardag som inte springer fortare än jag. En vardag där det finns tid…

4 svar på ”springer som en ekorre i ett hjul

 1. Jag har läst dina senaste inlägg och det verkar som om du har alldeles för mycket på jobbet just nu. Jag känner igen mig! I skolan blir det lätt för mycket. Man skulle kunna jobba dygnet runt och ändå inte känna sig nöjd. I vissa perioder kan det vara okej, tycker jag, men inte i längden. Det är så lätt att tänka att ”om jag bara klarar den här veckan så blir det lugnare sen…” men tyvärr så blir det sällan så. Det dyker alltid upp nya krav. Jag har lärt mig att jag måste hitta strategier för att hålla arbetstiden på en rimlig nivå (och ändå spårar det ur ibland).

  För mig hjälper det att göra all min tid på skolan (även förtroendetiden) så att jag kan skilja mellan jobb och fritid.Och det som inte blir gjort på den tiden, det gör jag inte. Hinner jag inte med mina arbetsuppgifter så är det något som måste plockas bort. Lättare sagt än gjort, jag vet, men jag tänker att jag vill göra det här en lång tid framöver och då måste jag orka.

  Det här blev lite långt, men det är något jag brottas med hela tiden, och jag är inte ensam. Man vill så mycket, och hinner inte hälften ibland. Hoppas du hittar ett sätt att få bättre balans mellan jobbet och resten av livet.

  • Du har helt rätt, det är nästintill övermäktigt. Jag behöver verkligen hitta rätt strategier för att hantera allt arbete, frågan är hur? Förtroendetid tycks ju kunna klona sig till ett ”dygnet runt” arbete. Jag försöker att inte arbeta på helgerna åtminstone….
   Inser dock att mitt schema är helt uppåt väggarna… Min tjänst är på 80 % men jag arbetar nog snarare 180% i veckan. Och som nyutbildad måste man ju dessutom ”uppfinna” allt sitt undervisningsmaterial eftersom man inte hunnit samla på sig någon buffert av material.

   Tack för att ditt svar, detta är verkligen något som behöver diskuteras och framförallt så behöver vi lärare få tid avsatt för att planera vår undervisning.
   Jag ska försöka göra som du tipsar om och inte ta med något arbete hem.
   Ha det fint! Kram

  • Ja, det är nog bäst att vi ser upp! Jag gillar också när det är mycket som händer men börjar misstänka att det kan sluta med att man blåser bort totalt om det fläktar för mycket…. Jag ska försöka organisera och planera min tid bättre…. Vi får hoppas att vi båda lyckas planera vår tid framöver så att det inte blir så stressigt. Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *