Konst i offentliga miljöer förgyller vardagen…

131211_1

Nej, Jag har inte glömt adventskalenderns lucköppning….den är på gång…. Så länge får ni nöja er med denna vackra fågelskulptur som hänger i entrén på ett av sjukhusen i Malmö….

Sjukhusbesök är oftast förknippade med tunga, sorgsna och negativa känslor.. Men när man finner konst på väggarna och skulpturer lite här och var så blir besöken både lättare och finare. Igårkväll…. efter en lång arbetsdag stannade jag upp och betraktade denna finurliga fågel. Miljön runtomkring var steril, sparsmakad och i tristaste laget men tack vare denna fågel blev hela platsen så mycket mer estetiskt tilltalande.

Jag återkommer med lucköppning….Tills dess Ha det fint!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *