I denna stuga får juleljusen brinna en tid till – först till tjugondag knut åker julen ut

140103

Så här ser det ut när man stiger in genom ytterdörren hemma hos oss. Julgranen i vardagsrummet lyser upp så att den syns ”långt” ut i hallen. Detta året julpyntade vi inte alls lika mycket som vi brukar göra, men gran ville vi ju ha och nu tänker jag att den lyser upp så fint att den allt får stanna kvar en tid till. Jag känner inte alls det minsta behov av att städa ut julen, tvärtom – det är nu jag börjar komma i balans och känna mig sugen på att julpyssla, skriva julkort och allt det där som jag inte gjorde före jul….

Det är kanske nu jag borde ta tillfället i akt och använda de där julpysslarkrafterna till något så kreativt som att måla köpmansdisken vit. Tanken har funnits där i flera år, men rätt tillfälle har inte infunnit sig, trots att jag varit vansinnigt trött på den där ”furun” bra länge. Den färdiga bilden av hur skänken ska se ut när den är färdig har jag redan ”målat upp” inom mig för länge sedan. Nu är det bara verkligheten som ska hinna ikapp fantasierna…

140103_1

Just det. Idag hade vi finbesök av min mamma och hundarna och när två så söta små ”hundskrällen” sitter i kökssoffan åker kameran fram. Stimmis och Mimmi mus är namnen på de små.

140103_2

Mimmi mus kikar fram under bordsduken..

 

8 svar på ”I denna stuga får juleljusen brinna en tid till – först till tjugondag knut åker julen ut

 1. Själv börjar jag tröttna och om jag bara orkar åker julen ut i helgen.

  Sv. Nja, börjat jobba har jag inte mer än lite sporadiskt som vikarie. Jag gör praktik just nu. Slutpraktiken. Kram.

 2. Så gulligt det ser ut när Mimmi mus kikar fram under bordet! Jag tycker att er hall ser ut att ha lite av både julen och våren med utsikt över granen men samtidigt tulpaner och vitt och ljust. Det är lite så jag vill ha det nu, känner mig lite ambivalent när jag inte riktigt vill släppa taget om julen samtidigt som jag längtar efter våren! Fint! Kram Esmeralda

  • Oh, Tack! Nu när du säger det så inser jag att det stämmer, blommorna för faktiskt in våren i hemmet. Det tänkte jag inte på när jag satte dit dem, kanske en sådan där inre längtan efter vår som driver handlingarna.
   Och Javisst är Mimmi mus sanslöst söt 🙂
   Ha det fint kramar!

 3. Jag tror också att den kommer att bli ännu finare i vitt. Vissa saker får och ska ta tid. Här råder också julklätt ett tag till. Eftersom det fortfarande är så mörkt ute är det mysigt att börja och sluta dagarna med tänt i granen och stjärnorna. Men om några dagar kommer första tecknet att synas på säsongsförändringen, när jag köper en stor bukett tulpaner till Solveigs födelsedag. Njut du av de sista helgdagarna. Kram Bosse

  • Å, så Solveig fyller snart år! Då rekommenderar jag att du överraskar henne med sång och en delikat frukost på morgonen 🙂 fast det har du kanske redan tänkt på 😉 Blommorna hör jag ju att det finns planer för.

   Önskar er en finfin dag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *