Nyårsmenyn…

140101_7

Här kommer lite bilder av vår smarriga nyårssupé. Vi inledde eftermiddagen med att pröva ett nytt recept som bestod av varma äppeldrinkar av färskpressade äpplen. Det var gott men smakade litegrann som äppelkaka med vaniljsås.

140101_1

Den första förrätten är en av våra väl beprövade favoriter, räkor med avocadokräm, hallonbalsam och vitlöksgratinerat bröd…så gott.

140101_2

Vi påbörjade middagen tidigt, därför blev det två förrätter och förrätt nr 2 var helt ny för oss, den bestod av honungsgratinerad chevrétoast med fikonkräm, rucolasallad, physalis och vindruvor. Smarrig.

140101_4

Till middag lyxade vi till det med oxfilé, smörstekta championer, delikatesspotatis och min egenkomponerade delikata rödvinsås.

140101_5

Därefter en slät kopp kaffe med Mozartkulor.

140101_6

Och sist men inte minst en syndigt god vit chokladpannacotta med hallon och blåbär.

Maten blev så lyckad men vi var så trötta … att vi inte orkade hålla oss vakna till tolvslaget…  men det spelade ingen roll eftersom vi hann skåla in det nya året några timmar före tolvslaget. Nytt år blir det ju ändå oavsett om vi är vakna eller ej. Och det sköna med att vara ledig är ju trots allt lyxen att kunna styra över sin egen tid. Känslan av att kunna göra som man vill, när man vill, utan att behöva passa tider. Det är så skönt att vara ledig!

 

 

 

 

 

 

4 svar på ”Nyårsmenyn…

  1. Vilken härlig nyårssupe! Den där fördrinken lät ju magiskt god och gratinerad chevreost, mmm en av mina personliga favoriter. God fortsättning på det nya året!

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *