Tidig morgon och nyfallen snö lockar till att rita snöhjärtan lite varstans i trädgården…bara för att det är fint

 

140118_1

Det känns skönt att det är ett nytt år, och just nu är jag tacksam över att min älskade äntligen är tillräckligt frisk för att må bra. 2013 var året då en olycka inte kom ensam. 2013 var året då vi åkte ambulans mer än en gång, vi  tillbringade en hel del tid på sjukhus. Mer än en av de finaste personerna i min närhet drabbades av allvarliga sjukdomar/olyckor. Livet var inte rättvist, speciellt inte de där första månaderna när min dotter var allvarligt sjuk och inte dessa sista månaderna när min make fick ont i sitt hjärta.

Jag håller oftast modet uppe, är positiv, tänker positivt och min erfarenhet är att allt faktiskt blir bättre om man har en positiv attityd. Ljusglimtar finns ju trots allt överallt, till och med i sjukhuskorridorerna. Och detta är svaret på varför det under året förekommit många bilder och inlägg som handlat om sjukhuskonst. Istället för att lämna ut detaljer om vad jag gör på sjukhuset har jag ofta valt att fokusera på konsten, för det finns trots allt en hel del intressanta konstverk att betrakta på sådana ställen. Och när man fokuserar på konsten och musiken kan det där svåra bli mer hanterbart.

Min blogg berättar en hel del om vem jag är, samtidigt finns det mera av det jag inte berättar om och det är så jag tänker att det måste få vara i en blogg. En balansgång mellan det privata och offentliga.

 

4 svar på ”Tidig morgon och nyfallen snö lockar till att rita snöhjärtan lite varstans i trädgården…bara för att det är fint

 1. Så måste det definitivt få lov att vara. En balansgång däremellan.
  Tänker detsamma själv, att med en positiv inställning kommer man så mycket längre, även när det är riktigt svårt och tufft i perioder. Det finns ljusglimtar, alltid. Samtidigt är det viktigt att tillåta sig själv att ibland falla. Ibland är det bottenlöst sorgligt.
  Hoppas 2014 blir ett bra mycket bättre år. Kram.

  • Ja, ibland är det verkligen bottenlöst sorgligt…. och då är det fint när man ser de där små ljusglimtarna.
   Kram Christina

 2. visst är det så. precis så för mig med. och hur bloggen hjälper en så ofta att styra in på det vackra. alternativen till hur man kan tänka och skapa sig den värld som trots allt är så vacker och full av magi. här allting fint nu men ibland trassliga känslor ändå. någon klok sa till mig att det är inte hur man har det. det är hur man tar det ” och det tycker jag stämmer så fint. Hoppas verkligen att 2014 blir så mycket bättre hos er..och att du behåller ditt ljus..

  kramar om, Lycke

  • Klart att jag behåller mitt ljus. Och att jag låter det brinna och lysa upp vägen. Jag hoppas också att 2014 blir bättre. Just nu bådar det gott!

   Ha det fint!
   Kram Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *