Blått är flott, rött är sött, grönt är skönt och gult är inte det minsta fult…gult är solsken och sång

140403_4 k

Ärligt talat;)  Somliga morgnar känner man sig som Skriet. Man vill bara dra täcket över huvudet och sova en stund till. Tänk om man levde i slutet av 1800-talet, då kanske det slutade med att man höll händerna för öronen och skrikande sprang hem och målade ett Skri, som blev ett mästerverk utan dess like…

Men allt det där var före populärkulturens intåg… före popart och visuell kultur. Idag är vi inte så dramatiska  som expressionisterna var, eller 😉 ?

Idag tar man livet med ro, photoshopar några bilder …. inspireras av Popart och lyssnar till Artpop. Inspireras till att ”poppa” till sig själv, genom att dubblera och färglägga, med lite mer färg och lite mer flärd. Kanske, ett tecken på att vi lever i ett individualistiskt samhälle.

Livet blir vad man gör det till. Gör man det tråkigt blir det tråkigt. Gör man det innehållsrikt blir det innehållsrikt. Tappar man kontrollen löper det fullständig amok tills man plockar upp den där kontrollen igen.

Fyller man det med konst, kultur, poesi, vacker musik och sköna dygn – då blir det sådär skönt och behagligt att man nynnar där man går… oavsett vad som händer.

Äntligen fredag! Jag önskar er alla en alldeles underbar helg i konstens tecken 😉

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *