Galakväll på operan

140522

Jag har fyllt år och födelsedagskvällen tillbringade vi på Malmö Opera. Vi var inbjudna till en Galakväll – en galakväll som gav smakprov på kommande säsongs program.  Ett program som väckte mina begär efter att besöka operan om och om igen…

Mest förväntansfull är jag inför att få se klassikern Romeo och Julia, som opera. Jag bara älskar att återuppleva och fascineras av Shakespeares dramer, alla de tolkningar av dessa texter och hur de så vackert dekorerar vår kultur med intressanta uppslag av igenkännande diskussioner om mänskligheten.

Mest rockigt, eller kanske snarare poppigt/punkigt (hmm… genreplacering ?) och uppfriskande tror jag att det kommer att blir att höra Green Day – låtarna genom musicalen American Idiot, detta kommer säkerligen att bli en helt otrolig happening. Det var en sådan cool upplevelse att höra Give me Novacine från operascenen i torsdagskväll.

Nyfikenheten riktar uppmärksamheten mot Rossinis, Greve Ory.

Doktor Zjivago finns självklart med på önskelistan. Minns hur spännande det var när jag knäckte koden till innehållet i de tunga ryska författaras litteratur – som Palsternak.

Verdis, Aida – såg jag för en massa år sedan men eftersom varje uppsättning har sin unika tolkning så kan man i praktiken se en operaföreställning hur många gånger som helst och samtidigt känna att man upptäcker något nytt vid varje tillfälle.

Ja, det ges förstås fler föreställningar än dessa fem nästa säsong. Men dessa är nog ändå dem jag ser mest fram emot 🙂

 

 

 

 

2 svar på ”Galakväll på operan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *